Voor dames 2 stond dit weekend de wedstrijd tegen Bc Shooters op het programma. Beide teams kennen elkaar niet wat maakt dat ze beiden gebrand zijn op de 1e score. Shooters weet deze te maken, maar al snel weten ook de dames uit Tubbergen te scoren. Het verschil tussen de 1e klasse en de 2e divisie word al snel duidelijk gemaakt. Een time out aan de kant van Jolly Jumpers doet wonderen en er staat 1 team op het veld. Of dit te laat is? Zeker niet, er zijn nog 3 kwarten te gaan.
Stand na 1e kwart 11-23

Het tweede kwart gaat met zo fanatiek verder. De verdediging moest ten opzichte van het eerste kwart flink aangescherpt worden. Dit werd overigens ook gedaan. Shooters kreeg meer moeite met het aanvallen, waardoor dames 2 stukje bij beetje de achterstand kon verkleinen. Wat beter kon, maar dan ook echt beter was het nemen can de vrije worpen. 10 van de 17 vrije worpen werden gemist.

Beide teams gaan rusten met een stand van 23-31 (12-8)

Shooters kreeg in de rust even uitleg over het overspelen in de verdediging, waardoor er voor dames 2 ruimte zou ontstaan voor de backdoor. Het samenspel van het 2e kwart moest door worden gezet in het 3e kwart en niet terugzakken naar de energie van het 1e kwart. Dit heeft zijn vruchten afgeworpen. Het hele kwart kon dit echter niet vastgehouden worden gehouden en dames 2 lijkt de grip een beetje te verliezen.
Stand na 3e kwart 34-51 (11-20)

De opdracht was duidelijk, spelen als 1 team en de verdediging dicht houden. Afgelopen week is er veel getraind op help de helper en ook hierin zat verbetering. Een aantal turn overs maakt dat er een run van 7-0 word genoteerd en dat shooters 5 minuten lang niet tot scoren komt. De dames uit Tubbergen ruiken nog een kleine kans. Ze weten nog een 8-0 run te maken. Helaas komen de dames weer tijd te kort om deze wedstrijd winnend af te sluiten.
Eindstand 56-61 (22-10)

Dames 2 speelt vrijdag 27 september om 21.00 in Wageningen
Supporters bedankt voor de komst en tot de volgende keer.

Categories: Nieuws

0 Comments

Geef een reactie

Avatar placeholder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *