Het zit erop, en wat was het een fantastisch weekend!

Na meer dan een jaar voorbereiding was het vrijdag 6 september dan eindelijk zo ver. Met wat gezonde spanning in het lijf kon het bestuur van Jolly Jumpers en de leden van de jubileumcommissie de eerste gasten voor de receptie ontvangen in een mooi rood/wit versierde Verdegaalhal. De hal waar onze jubilerende club zoveel successen heeft behaald, met als hoogtepunt het landskampioenschap Dames Eredivisie in het seizoen 2002-2003.

Namens het bestuur van Jolly Jumpers verzorgde Edwin Plegt het openingswoord waarna onze ‘eigen’ Hilde Berning in haar kersverse rol als wethouder Sport van de gemeente Tubbergen oude herinneringen ophaalde en de club veel succes wenste voor de toekomst.

Ook Fred van Urk, voorzitter van de NBB, had de reis naar Tubbergen ondernomen en verraste de vaste tafelbezetting bij Dames 1, Antoon Tijink, Loes Hendriks en Manon Everlo, met de bondsspeld en een oorkonde. Hiermee werden zij als trouwe vrijwilligers in het zonnetje gezet en uitgeroepen als Lid van Verdienste van de NBB.

Vervolgens kondigde ceremoniemeester Bernadet Wieffer, Manon Everlo aan. Zij riep Richard Steggink en Huub Frons naar voren waarna beiden werden uitgeroepen als erelid van Jolly Jumpers. Beide heren ontvingen een glazen kunstwerk en bos bloemen als dank voor hun jarenlange inzet als speler, trainer en kaderlid van de club.

Bernadet Wieffer vertelde tussendoor diverse anekdotes. Trainingen vóór aanvang van de lessen op school, met z’n allen in twee ‘eendjes’ naar uitwedstrijden in het ‘verre’ westen van het land, als lid van het Nederlands team ontbijten bij je overburen Hotel Droste. En zo heeft iedereen z’n eigen mooie herinneringen aan de tijd die hij/zij bij Jolly Jumpers heeft gehad of nog heeft. Dat is wat sport zo mooi maakt.

Oude herinneringen haalde ook Meindert van Veen op. Als goeroe van het Nederlands vrouwenbasketbal was hij speciaal voor deze avond als gastspreker uitgenodigd. Met plezier ging hij altijd als coach van Den Helder naar Tubbergen, naar de Jolige Jumpers. Maar hij had ook een serieuze boodschap aan de huidige jeugd. Zet je voor 100% in voor deze mooie sport en haal alles eruit wat erin zit. Laat je niet remmen door andere zaken en ga ook door totdat je minimaal 30 jaar bent! Tubbergen heeft veel basketbaltalent voortgebracht maar er zijn er maar weinig die echt de Nederlands top hebben gehaald. Verder vergeleek hij Den Helder met Tubbergen. Zonder de inzet van al die vrijwilligers lukt het niet een vereniging in een kleine gemeenschap op het hoogste niveau te laten spelen.

Na het inspirerende verhaal van Meindert was het tijd om de expositie te openen. Oprichter en eerste trainer van de club Gé Westgeest en June Vrielink, jongste lid van de club, gooiden samen een bal en openden zo de zorgvuldig samengestelde expositie met vele foto’s, krantenknipsels, oude clubkranten, vaantjes, bekers, tenues en nog veel meer.

Gé Westgeest schetste in een persoonlijke bijdrage het ontstaan van de club en hoe ze met minimale voorzieningen en middelen in relatief korte tijd de dames eredivisie bestormden en een geduchte tegenstander werden. Het was nog lang gezellig die avond.

De zaterdagmiddag was sportcentrum de Vlaskoel gereserveerd voor de ‘road show’ van Henk Pieterse, oud basketbal international, met zijn interactieve programma ‘Pest mij maar”. Hij was in staat om van 50 kinderen 2,5 uur lang de volle aandacht te krijgen. Oefeningen met de bal, samenwerken, levenslesjes (het maakt niet uit hoe je er uit ziet!), heel veel humor en muziek zorgden voor een onvergetelijke middag. Ook jeugd van collega-basketbalverenigingen was hierop afgekomen en er waren louter positieve verhalen!

Na een 3×3 demowedstrijd onder de enthousiaste leiding van Mart Kieftenbeld verzorgde toptrainer René Spandauw een clinic voor de oudere jeugd/dames.

De zaterdagavond stond in het teken van het weerzien van (oude) bekenden in de oude Verdegaalhal. De opkomst tijdens de reünie/feestavond was groot en de aanwezigen genoten zichtbaar van de expositie en het foto- en filmmateriaal wat voortdurend werd afgespeeld en heel wat gespreksstof opleverde. Namens de leden werd aan het bestuur een glazen kunstwerk aangeboden wat een mooi plekje aan de muur zal krijgen in sportcentrum de Vlaskoel.

Verder werden nog Gé Westgeest en Laurens Brummelhuis met een bloemetje verrast omdat ze al 50 jaar lid zijn van de vereniging. Ook deze avond ging tot in de late uurtjes door!

De zondag stond in het teken van onderlinge wedstrijdjes voor de jeugd, de senioren en rolstoelbasketballers. Het eerste en tweede damesteam en de meisjes U18 sloten het feestweekend af met een oefenwedstrijd ter voorbereiding op het nieuwe basketbal seizoen,

We kunnen terugkijken op een supergeslaagd feestweekend. We hebben er samen iets moois van gemaakt en laten we gezamenlijk ook de schouders er onder blijven zetten zodat onze club nog lang een rol van betekenis kan spelen.

Bij deze iedereen heel erg bedankt voor je bijdrage, in wat voor vorm dan ook, aan een onvergetelijk weekend!

Voor iedereen die nog even wil na genieten, alle foto staan op Facebook!

3817348A-913C-41EC-B626-F2B77FF996977793A544-B41A-4B2D-ADF8-5CC166F8FB72IMG_4831IMG_4785

 

Categories: Nieuws

0 Comments

Geef een reactie

Avatar placeholder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *