Zondag 13 oktober om 17.00 stond S.B.U. (mede koploper in de competitie) op het programma. Gemotiveerd door de winst vorige week op ZAC stapten de dames in de Jolly Jumpers bus. Een klein beetje stress kwam om de hoek kijken, na een korte file en de verkeerde afslag. Eenmaal in de zaal waren de wedstrijden nog bezig, dus konden de dames rustig aan de warming up beginnen.

Voortvarend gaan beide teams van start. Na een aantal keer heen en weer te hebben gerend maakt Jolly Jumpers de eerste score. Beide teams erg fanatiek en de score gaat dan ook gelijk op. Aan het eind van het eerste kwart gaat de knop om bij Jolly Jumpers. De verdediging gaat dicht en mooie aanvallen worden gespeeld. De dames weten elkaar steeds beter te vinden.
Stand na 1e kwart 16-21
Een kleine voorsprong is zo weggegeven, dus tandje erbij om dit niet te laten gebeuren. Wanneer de tegenstander de dames uit Tubbergen iets ruimte geeft, maken ze hier dan ook dankbaar gebruik van. De dames blijven gaan naar de basket. Een enkele keer worden ze afgestopt, maar ook dan weten ze elkaar steeds beter te vinden. Dit resulteerde in een 0-7 run.
Ruststand 25-38
In de kleedkamer besproken wat er beter kon en dat we vooral door moest blijven gaan. De verdediging was immers prima en geen doorkomen aan voor S.B.U. Zo gezegd zo gedaan. De dames gaan er weer voor. Halverwege staat het 31-49 Het team kreeg de complimenten voor het spel van Yvonne. Op dat moment zit de tribune opeens vol met supporters van S.B.U. Dit geeft vertrouwend aan de speelsters van S.B.U. De dames uit Tubbergen daar in tegen lijken eieren voor hun geld te kiezen. S.B.U. maakt op hun beurt daar weer dankbaar gebruik van.
Stand na 3e kwart 40-49
Waarom vallen de dames uit Tubbergen zo ver in een dip. Daar waar ze juist de eerste helft mooi spel lieten zien. Jammer dat ze daar niet de beloning uit haalden. Wanneer dan het publiek achter S.B.U. blijft staan en Jolly Jumpers de fouten niet meer mee krijgen, wat opzich wel gemogen had, gaan de koppen omlaag. Lukt het ze nog om met de winst naar huis te gaan? Puntje hier, puntje daar. Helaas net een paar seconden te kort voor de winst.
Eindstand 57-55

Mooi spel wisselt zich af met diepe dalen, erg jammer. De dames hebben een weekje rust en spelen 26 oktober om 18.30 in Vriezenveen. Ga voor de support mee en moedig de dames aan.

Categories: Nieuws

0 Comments

Geef een reactie

Avatar placeholder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *