Met ingang van dit seizoen hebben wij een nieuwe rubriek. Maak kennis met de mini van de week. Bij elke thuiswedstrijd van dames 1, zijn er een tweetal jeugdleden mini van de week. Zij mogen bij de voorbespreking van het team zijn en tijdens de wedstrijd naast de speelsters op de bank zitten, zo af en toe doen ze zelfs een stukje mee in de warming up. Een ware beleving voor deze jonge speelsters/spelers. Voorafgaand word de mini van de week geïnterviewd. Lees hieronder wie bij de wedstrijd tegen Grashoppers de mini’s van de week waren.

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om jullie even voor te stellen. Wie zijn jullie en in welk team spelen jullie? Ik ben Evy Oude Heuvel en ik speel in U12, naast Evy zit Iris Oude Monnik. Beiden spelen zij in U12. Zij worden getraind en gecoacheddoor Huub en Eline Frons. Stiekem vindt Evy, Huub af en toe wel een beetje streng, “maar dat is ook wel weer goed, want dan leer je er meer van”.

Wanneer zijn jullie begonnen met basketballen? “Ik ben 2 jaar geleden bij Jolly Jumpers komen basketballen”, zegt Iris. Dit kwam omdat Evy 4 jaar geleden is begonnen bij Jolly Jumpers en als vriendin van Iris altijd leuke verhalen vertelde. Evy en Iris vinden alles leuk om te doen bij basketbal, maar partijtje staat toch wel op nummer 1.

Hebben jullie een droom in het basketbal? Iris en Evy kijken elkaar even aan en geven dan het zelfde antwoord; “De beste worden”.  Op de vraag waar zij met basketbal goed in zijn zeggen ze beiden “scoren”. Met hun droom zal het vast wel goed komen.

Natuurlijk is het altijd spannend als je mini van de week bent, wij zijn benieuwd hoe beide mini’s dit ervaren. Beiden vinden het heel erg leuk en ook een beetje spannend. Op de vraag wie hun favoriete speelster van dames 1 is, hoeft Iris niet lang na te denken. Dat is natuurlijk Iris Zwart, wat wil je ook als je beide dezelfde naam hebt. Wij geven Iris groot gelijk. Evy kijkt nog even naar de speelsters die de warming up zijn begonnen en zegt Nummer 7, de naam is ze even vergeten. Jade brughuis speelt bij dames 1 onder nummer 7.

Na de wedstrijd nog even een foto momentje met elkaar, het team en hun favoriete speelster. Jolly Jumpers hoopt dat jullie nog lang blijven basketballen en wellicht spelen jullie over een paar jaar in Dames 1.

687e7ce8-3ec9-445b-862a-8804ed352a63

ff8833d0-2579-48ee-bae8-47d2b546e536

50cb1ad1-7cab-4254-b4aa-b9af52ca0bde

8b0eb4aa-dca4-4954-aba8-cc877b148ffb

4226fca1-4fdd-4f3f-aefa-de7550d10309

Categories: Nieuws

0 Comments

Geef een reactie

Avatar placeholder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *