Op bezoek in Wageningen
Een wedstrijd spelen op vrijdag om 21.00 in Wageningen, is niet het meest gunstige moment voor dames 2. Vanuit school en werk hebben de dames zich om half 7 verzameld om te vertrekken.

Dames 2 was gebrand om te winnen, na 2 nipt verloren wedstrijden.. vanaf moment 1 leek de knop om te zijn en er staat 1 team op het veld. Jolly Jumpers kent een vliegende start. Binnen no time staat er een 0-13 run genoteerd. Sphinx weet enkele makkelijke scores te maken. De dames uit Tubbergen hebben als antwoord een 0-8 run. Stand na het 1e kwart 9-22

Waar de verdediging in de eerste wedstrijd nog een gammel hutje is, is de verdediging inmiddels een stevig huis aan het worden. Sphinx heeft duidelijk moeite met de goede verdediging en het snelle spel van Jolly Jumpers. Enig min puntje can dit kwart zijn de fast breaks. Volgens coach Yvonne kunnen deze een tandje sneller. Gelijk had ze. Met nog 5 seconden op de klok weten de dames met 4 passes, een prachtige buzzer beater van Eline, de rust in te gaan met een stand van 20-41 (11-19)
In de rust is afgesproken om sphinx maximaal tot 40 punten te laten komen. Er moet dus als een team gewerkt worden en niet terug vallen in 5 enkele speelsters. In de aanval weten de speelsters elkaar steeds beter te vinden. Af en toe nog een klein misverstand welke actie iemand maakt, waardoor er slordig spel gespeeld word. Stand na 3e kwart 33-63 (13-22)
Een ruime stand staat op het score bord. Een gevalletje vol blijven houden ook al is de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Gelukkig was daar ons doel nog om sphinx maximaal 40 punten te laten scoren. Halverwege lijkt dit doel vergeten te zijn en scoort sphinx er op los. Yvonne spreekt de dames er nog even op aan dat het anders moet. Wie is dames 2 om daar geen gehoor aan te geven? Dus nog even tandje erbij en dan met de winst op huus an!
Eindstand 50-82 (17-19)

Het doel niet helemaal gehaald, maar met een positief gevoel word er zaterdag opnieuw gespeeld tegen ZAC Landstede. De wedstrijd zal om 20.45 in sportcentrum De Vlaskoel gespeeld worden.

winfie1

Categories: Nieuws

0 Comments

Geef een reactie

Avatar placeholder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *