Zaterdag avond mocht dames 2 weer aantreden tegen ZAC Landstede, dit keer in eigen huis. 3 weken geleden werd er met -8 verloren. De 1-3-1 zone die ZAC speelde in het 4e kwart werd de vorige keer fataal. Wie gaat er dit keer met de punten vandoor?

Gebrand om te winnen beginnen beide teams het spel. ZAC gaat vanaf de 1e minuut (tot het eind) in de 1-3-1 zone staan. In Tubbergen zijn ze echter niet dom en is er flink getraind op het aanvallen van de 1-3-1 zone. Steeds beter weten de dames elkaar te vinden.
Stand na het 1e kwart 14-13

Jolly Jumpers weet elkaar in het 2e kwart ook goed te vinden en vallen de zone verdediging goed aan. Een kleine voorsprong staat genoteerd. Helaas komt daar een klein dipje aan en ZAC weet steeds iets dichterbij te komen. De kleedkamers worden opgezocht met een stand van 28-30 (14-17)

Waar de coach van ZAC even rustig en ontspannen naar buiten loopt, krijgt dames 2 in de kleedkamer te horen dat deze stand nergens voor nodig is. ZAC scoort alleen uit individuele acties of fastbreak situaties. Tandje in de defence erbij en met vertrouwen spelen.

Met zelfvertrouwen komt dames 2 het veld weer op. Even warm lopen op de andere basket en kop dr veur. Wat er dan gebeurd doet ZAC versteld staan. ZAC heeft geen antwoord op het spel van Jolly Jumpers. Hierdoor weten de dames een 16-0 run neer te zetten. Zal dit genoeg zijn voor de redt van de wedstrijd? ZAC geeft nog niet op.
Stand na het 3e kwart 50-40 (22-10).

Je zag de coach van ZAC denken, hoe kunnen wij Jolly Jumpers stoppen? Er komt een full court press neer gezet wanneer ZAC scoort. Helaas voor ZAC, weten de dames van Jolly Jumpers hier prima mee om te gaan. Er worden nog enkele 3 punters gescoord door Jolly Jumpers. ZAC probeert te scoren, maar komt niet meer dichter bij. Hiermee klinkt het eindsignaal en staat er een score van 67-58 op het bord.

Er is ontwikkeling geweest bij Jolly Jumpers. 3 weken geleden werd er verloren met -8 en nu is er gewonnen met +9. Wat gaat dit brengen voor de rest van het seizoen?

De volgende wedstrijd die dames 2 speelt is 13 oktober om 17.00 tegen S.B.U. in Utrecht.

Categories: Nieuws

0 Comments

Geef een reactie

Avatar placeholder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *