De doordeweekse wedstrijd verloopt moeizaam voor de Jolly Jumpers
Op een doordeweekse woensdagavond moest Jolly Jumpers om 20.30 uur aantreden tegen de Martini Sparks uit Groningen. Vanaf kwart één verliep het moeizaam voor de Jumpers. Er werden te makkelijke scores weggegeven en bij de Tubbergse dames vielen de ballen niet door het netje. Dit zette zich door in het tweede kwart. De dames uit Groningen speelden een stuk beter als de thuisploeg. De Jumpers speelden duidelijk niet als team en dat was terug te zien in het spel. Er werd wel hard gewerkt maar het kwam er helaas niet uit. Met een 22-27 stand in het voordeel van de Martini Sparks, werd de kleedkamer opgezocht.
In de kleedkamer werd duidelijk uitgesproken dat er geen team op het veld stond. Er werd hard geknokt maar er werden steeds verkeerde keuzes gemaakt in de aanval en defence. Terug naar de basis en doen waar de Jumpers goed in zijn.
Met die intentie beginnen de roodhemden aan de tweede helft. Er werden betere aanvallen gespeeld en slimmer gespeeld door de meiden. Hierdoor werd het derde kwart gewonnen en stond er een voorsprong van 2 punten op het scorebord. (40-38)
Dit moesten de Tubbergse dames doorzetten, maar het ging ontzettend moeizaam. Waar Meike Koelman (vorig jaar nog speelster van Jolly Jumpers) bij de Groningse dames er 8 punten achter elkaar in gooide, wisten de meiden dat er nu echt een knop omgezet moest worden. De Jolly Jumpers moesten nu goede keuzes maken en spelen met de klok. Met een achterstand van 51-52 wist coach Kieftenbeld precies welke aanvallen er gespeeld moesten worden om tot een score of fout te kunnen komen. En ja hoor, fout op Noëlle Droste, die raakt allebei de vrije worpen en de Jumpers komen op voorsprong. De taak is nu om de defence dicht te houden en geen fouten te maken. Dit lukte, de winst blijft in Tubbergen. Eindstand: 53-52.
“A ugly win, is also a win.”
Aanstaande zondag spelen de Jolly Jumpers een uitwedstrijd in Bemmel. Er wordt gespeeld om 16.00 uur tegen Lekdetec.
Categories: Nieuws

0 Comments

Geef een antwoord

Avatar placeholder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *