Met ingang van dit seizoen hebben wij een nieuwe rubriek. Maak kennis met de mini van de week. Bij elke thuiswedstrijd van dames 1, zijn er een tweetal jeugdleden mini van de week. Zij mogen bij de voorbespreking van het team zijn en tijdens de wedstrijd naast de speelsters op de bank zitten, zo af en toe doen ze zelfs een stukje mee in de warming up. Een ware beleving voor deze jonge speelsters/spelers. Voorafgaand word de mini van de week geïnterviewd. Lees hieronder wie bij de wedstrijd tegen 4Consult/Binnenland de mini’s van de week waren.

Deze week zijn Milla Nijland (11) en Jasmijn Rebergen (10) de mini’s van de week. Beiden spelen in U12. Net als de mini’s van vorige thuiswedstrijden worden zij gecoached door Huub en Eline Frons. “Wij vinden het erg leuke trainers en coaches waar we veel van leren”.

Wanneer zijn jullie begonnen met basketballen? “Ik ben begonnen met basketballen toen ik 7 of 8 jaar was, dat weet ik niet meer precies. Het kwam wel door mijn zus die al op basketbal zat”, zegt Milla. Jasmijn is vorig jaar begonnen met basketballen toen zij 9 was. Natuurlijk vinden ook Milla en Jasmijn de wedstrijdvormen het leukst om te doen. Of zij dan moeten aanvallen of verdedigen maakt ze eigenlijk niet uit. Wanneer ze een keus moeten maken, kiezen ze toch voor het aanvallen.

Hebben jullie een droom in het basketbal? “Ik wil heel graag bij Jolly Jumpers in Dames 1 basketballen”. Aldus Jasmijn. Milla sluit haar hier bij aan. Wij snappen dat maar al te goed. Die volle tribunes elke thuiswedstrijd en iedereen die applaudisseert wanneer er een score is, dat wil toch iedereen?  De supporters kunnen blijven applaudisseren, want Milla is heel goed in scoren. “Ik ben goed in het opdribbelen van de bal”. Geeft Jasmijn als antwoord.

Natuurlijk is het altijd spannend als je mini van de week bent, wij zijn benieuwd hoe beide mini’s dit ervaren. Beiden vinden het heel erg leuk. De een vind het iets spannender dan de andere, want het is de 1ekeer. Op de vraag wie hun favoriete speelster van dames 1 is, hoeven ze niet lang na te denken. “Voor mij is dat nummer 12 Noëlle, zij maakt zulke mooie scores”, zegt Milla. Jasmijn heeft nummer 7, Jade, als favoriet. “Zij kan ook heel goed de bal opdribbelen”.  

Na de wedstrijd nog even een foto momentje met elkaar, het team en hun favoriete speelster. Jolly Jumpers hoopt dat jullie nog lang blijven basketballen en wellicht spelen jullie over een paar jaar in Dames 1. Veel plezier!

 

Categories: Nieuws

0 Comments

Geef een reactie

Avatar placeholder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *