Zaterdag 2 november. Jolly Jumpers dames 3 had een wedstrijd in Hengelo tegen Twente Buzzards dames 2. Ter versterking deden er twee dames (Nadie en Eline) uit jolly dames 4 mee.

Het was dames 3 de afgelopen weken nog niet gelukt om een competitiewedstrijd met winst te eindigen. Maar de meiden hadden zin aan de wedstrijd tegen Hengelo en zaten vol vertrouwen om de eerste winst vandaag dan toch binnen te slepen. Er hing van te voren een gezonde spanning onder de speelsters, want ze moesten het nog wel waar gaan maken.

Coach Laurens gaf de meiden voor de wedstrijd nog wat advies en sloot zijn peptalk af met ‘Iedereen kan alles geven en zich helemaal in het zweet rennen, we hebben genoeg wissels!’. Het eerste kwart begon goed. Er werden maarliefst 8 punten binnengesleept in de eerste minuut. Dit gaf de dames een goede boost met energie. De speelsters van Hengelo kwamen nog niet helemaal lekker in de wedstrijd en moesten het vooral van afstandsschoten hebben. Deze vielen af en toe met soms een beetje geluk. De verdediging van Jolly dames 3 stond goed en er werd onderling goed gecommuniceerd.
Gaandeweg de wedstrijd merkten de speelsters dat de aanval steeds beter liep. Er werd snel rond gepasst en iedereen pakte zijn drives naar de basket. In het derde kwart kwamen de Hengelose basketbalsters iets beter in hun spel en kregen inside the bucket ook kansen. Dit was voor hun echter niet genoeg om te winnen.

De meiden van Jolly kwamen de gehele wedstrijd niet achter te staan. Eindstand: 33-59, winst voor de speelsters uit het mooie Tubbergen! Met vol goede moed kunnen ze samen met trainer en coach Laurens een volgende wedstrijd tegen Amical tegemoet zien. De wedstrijd werd afgesloten met een welbekende ‘winfie’.

 

Categories: Nieuws