Op een doordeweekse donderdag reisden De Jumpers af naar Groningen. Er werd om 20.00 uur gespeeld tegen de Martini Sparks. De vorige wedstrijd werd nipt door de Tubbergse dames gewonnen, nemen ze deze keer de punten mee naar Tubbergen?

Met 8 fitte speelsters begonnen De Jumpers aan het eerste kwart. Er werd sterk begonnen door de Tubbergse dames. De defence zat erg goed dicht waardoor de Martini Sparks moeilijk tot scoren kwamen. Bij Jolly Jumpers vielen de ballen en werd er meer strijdlust getoond. Hierdoor werd er het tweede kwart ingegaan met een 6-13 voorsprong.

Deze strijdlust werd doorgezet in het tweede kwart. Er stond een team op het veld en iedereen vond elkaar goed in de aanval. Maar de Martini Sparks lieten dit niet zomaar toe. Door een paar makkelijke scores aan de Groningse kant werden De Jumpers minder in hun spel. Er werd minder gecommuniceerd en met energie gespeeld in de defence en daar maakten de Groningse dames goed gebruik van. Hierdoor werden er te makkelijke scores toegelaten en speelden de Tubbergse dames erg slap en zonder pit. Martini Sparks weet hierdoor een run van 10-0 te maken. De teams zoeken de kleedkamer op met een 24-28 voorsprong voor de Jumpers.

In het derde kwart moest er zeker wat veranderd worden bij de roodhemden. Coach Kieftenbeld was absoluut niet blij en dat was volkomen terecht. De dames uit Tubbergen wisten zelf dat er anders gespeeld moest gaan worden, gelukkig gebeurde dit. Er werd weer geknokt voor elke bal en in de aanval werd er goed naar elkaar gezocht. In de verdediging werd erg fel gespeeld en sterke rebounds gepakt. Het derde kwart eindigde in een 36-51 voorsprong.

In het laatste kwart werd deze stijgende lijn goed doorgezet. Door een sterk spelende Natalie in het vierde kwart (17 punten), werd het verschil alleen maar meer. De wedstrijd eindigt in een 42-67 winst voor De Jumpers. Een mooie teamprestratie op de donderdagavond in Groningen.

Aankomende zaterdag moeten de Jolly Jumpers weer aan de bak. Dit keer tegen De Cangeroes uit Utrecht. Om 18.45 uur wordt er gespeeld in het Sportcentrum De Vlaskoel te Tubbergen.

(Op de foto Natalie Fuertes Lara)

 

Categories: Nieuws