Jolly Jumpers dames 2 liet de laatste wedstrijden zien goed in vorm te zijn. Afgelopen zaterdag stond er een wedstrijd tegen Groene Uilen op het programma. Kan dames 2 haar vorm behouden? Na een vrij weekend was iedereen er weer klaar voor.

Op de afgelopen trainingen zijn er een aantal nieuwe aspecten getraind. De bedoeling was om dit te laten zien in de wedstrijd. Groene Uilen was een onbekende tegenstander en dat merkt dames 2 direct. In no time (lees 1.19 min) krijgen ze 4 fastbreaks om de oren. Het leek alsof dames 2 in slaap gevallen was. Halverwege besloot Yvonne een time out te nemen. Even wakker schudden, want een stand van 2-12, was nergens voor nodig. Na de time out gaat het spel van dames 2 beetje bij beetje beter en word de achterstand beetje bij beetje kleiner. Neemt niet weg dat het verschil nog steeds te groot is.
Stand na 1e kwart 12-22

Het 2e kwart lijken de dames van Jolly Jumpers wakker te worden. Het geoefende van de training word in de praktijk gebracht. Een enkele keer gaat het goed, maar er is nog ruimte voor verbetering. Jolly Jumpers weet een aantal kleine runs te maken waardoor de achterstand steeds kleiner word. Tot grote frustratie aan Groningse kant.
Beide teams gaan rusten met een stand van 30-33 (18-11) in het voordeel van Groene Uilen.

Wat houdt de dames van Jolly Jumpers tegen om hun eigen spel te spelen? Dat is de vraag waar coach Yvonne mee struggled. Spelend als los zand proberen de dames in het 3e kwart een voorsprong te creëren. Een aantal keren word er even gewisseld van aanval en verdediging. Wanneer ze dan net in een flow zitten, is daar de tegenstander uit Groningen die roet in het eten gooit.
Stand na 3e kwart 42-44 (12-11)

Nog 10 minuten te spelen. Kan dames 2 dat inmiddels redelijk als team speelt dit vast blijven houden? Als dan in de 3e minuut een 0-8 run gemaakt word door Groene Uilen lijkt dames 2 weer te spelen als los zand en worden er “domme keuzes” gemaakt. Afspraken die gemaakt zijn worden niet meer uitgevoerd. Groene Uilen heeft er lak aan en gaat vrolijk door. Balend verlaten de dames het veld. Met een uitslag van 51-61 neemt Groene Uilen de punten mee naar Groningen.

Er is genoeg ruimte voor verbetering. Hopelijk spelen ze 16 november op Urk weer als een team en komen de punten naar Tubbergen. Wordt vervolgd..

Categories: Nieuws