Met ingang van dit seizoen hebben wij een nieuwe rubriek. Maak kennis met de mini van de week. Bij elke thuiswedstrijd van dames 1, zijn er een tweetal jeugdleden mini van de week. Zij mogen bij de voorbespreking van het team zijn en tijdens de wedstrijd naast de speelsters op de bank zitten, zo af en toe doen ze zelfs een stukje mee in de warming up. Een ware beleving voor deze jonge speelsters/spelers. Voorafgaand word de mini van de week geïnterviewd. Lees hieronder wie bij de wedstrijd tegen BC Cangeroes de mini’s van de week waren.

Deze week zijn Lasse Nijland (9) en Jet Rekers (9) de mini’s van de week. Beiden spelen in U12. Net als de mini’s van de vorige thuiswedstrijden worden zij gecoached door Huub en Eline Frons.

Wanneer zijn jullie begonnen met basketballen? “Ik ben begonnen met basketballen toen ik 6 jaar was. Mijn 2 zussen die basketbalden al, dus gingen mijn tweelingzus en ik ook basketballen”. zegt Lasse. Jet is begonnen toen zij 8 jaar oud was. Bij wedstrijden vinden willen zij het alle liefst winnen natuurlijk, daarnaast vind Jet het leuk om te scoren en Lasse die vind aanvallen fantastisch.

Hebben jullie een droom in het basketbal? “Ik wil heel graag bij Jolly Jumpers in Dames 1 basketballen”, aldus Jet. Lasse heeft eigenlijk niet echt een doel. “Ik wil gewoon beter worden”. Wij snappen dat maar al te goed. Die volle tribunes elke thuiswedstrijd en iedereen die applaudisseert wanneer er een score is, dat wil toch iedereen?

Natuurlijk is het altijd spannend als je mini van de week bent, wij zijn benieuwd hoe beide mini’s dit ervaren. Beiden vinden het heel erg leuk, maar ook heel spannend en Lasse is zelfs een beetje zenuwachtig. Op de vraag wie hun favoriete speelster van dames 1 is, hoeven ze niet lang na te denken. “Voor mij is dat Pien, jammer dat ze vanavond niet meedoet”, zegt Lasse. Jet heeft nummer 8, Iris, als favoriet.  

Na de wedstrijd nog even een foto momentje met elkaar, het team en hun favoriete speelster. Jolly Jumpers hoopt dat jullie nog lang blijven basketballen en wellicht spelen jullie over een paar jaar in Dames/Heren 1. Veel plezier!

 

Categories: Nieuws