Dit weekend speelde Jolly Jumpers VU18-1 tegen Flashing Heiloo VU18-1. Jolly Jumpers moest ’s ochtends vroeg vertrekken om vervolgens om 12:15 te beginnen aan een spannende wedstrijd in Heiloo.

 De eerste helft

Jolly Jumpers begon in de eerste paar minuten sterk aan de wedstrijd. Het begon dan ook met een stand van 0-4 in het voordeel van Jolly Jumpers. Deze voorsprong raakte Jolly Jumpers echter ook snel weer kwijt. Flashing Heiloo kwam goed in de wedstrijd en scoorden 8 punten achter elkaar. De twee teams waren erg aan elkaar gewaagt en dit viel ook te zien aan de eindstand van het eerste kwart, 17-14.

Heiloo begon erg sterk aan het tweede kwart en wisten uit te lopen naar 25-16. Dit kwam doordat de verdediging van Jolly Jumpers niet goed dicht zat. Heiloo kon best gemakkelijk insnijden en konden daardoor onnodige simpele scores maken. Jolly Jumpers had dit door en herpakte zich goed. Helaas ging Jolly Jumpers alsnog met een achterstand van 31-27 de rust in. 

De tweede helft

Na de rust kwamen beide teams sterk uit de kleedkamer. Jolly Jumpers zette een goede defence neer door middel van een zone. Er was goede communicatie dus de defence verliep goed. Jolly Jumpers scoorde veel door een goed samenspel. Maar dit was ook het geval bij Heiloo. Het liep dus erg gelijk op. De eindstand van het derde kwart was 53-49.

Het was tot aan het eind spannend. Jolly Jumpers had nog een paar mooie acties. Vlak voor het eind was de stand 59-55. Jolly Jumpers besloot om voor alles of niets te gaan door full-court te gaan verdedigen. Dit pakte alleen niet helemaal goed uit. Heiloo kwam makkelijk door de verdediging en maakte veel scores. De wedstrijd eindigde met een eindstand van 68-57, in het voordeel Heiloo.

Voor aankomend weekend staat de wedstrijd tegen Apollo Amsterdam op het programma. Deze wedstrijd begint om 18:30 in Sportcentrum de Vlaskoel. 

 

Vrouwen U18 seizoen 2019-2020

Categories: Nieuws