Enige afstand is er afgelegd wanneer de dames het veld betreden. Na de verloren wedstrijd vorig weekend, was iedereen vastberaden om te winnen. Dat zou immers de terugweg ook een stuk aangenamer maken.
Urk zag eruit als een team met ervaren speelsters, dus een begin zoals vorige week mocht niet gebeuren.
De sprongbal werd gewonnen door de Tubberse dames en direct hadden ze de eerste vrije worp te pakken. Om in de verdediging gefocust te beginnen zetten de dames een press neer. Waar het vorige week nog niet soepel liep, was de verbetering duidelijk aanwezig. Foute passes bij Orca’s en oplettende speelsters bij Jolly Jumpers resulteert in een 0-8 run. Een prima begin, maar dat zegt natuurlijk nog niets.
Stand na 1e kwart 10-14
Waar in het tweede kwart langzaam duidelijk word dat Orca’s gewoon lekker wil basketballen en plezier wil maken, is te zien dat de dames uit Tubbergen daar geen boodschap aan hebben en stug door gaan met waar ze goed in zijn. Vecht voor elkaar en mooie acties. In no time staat er een 0-11 run op het scorebord. Enig min puntje van dit kwart zijn de screens aan de zijkant, hierdoor word er veel balverlies geleden. Desondanks gaan beide teams rusten met een stand van 22-36 (12-22).
Ontspannen komen de dames uit Tubbergen het veld op en lopen zich warm aan de andere kant van het veld. Tijd voor een dip in het 3e kwart was er niet. Jolly Jumpers start het 3e kwart met een driepunter. De verdediging wordt nog steeds prima verzorgd en Orca’s heeft er zichtbaar iet wat moeite mee. Jolly Jumpers vecht nog steeds voor elkaar en gaan gestaag door.
Stand na 3e kwart 35-62 (13-26)
In het vierde kwart word er door beide teams relaxed gespeeld. Er staat een ruime voorsprong voor Jolly Jumpers. Geen gekke dingen doen en sportief spel spelen. Ondertussen word er nog om de bal gevochten onder de benen van de scheidsrechter. Het is jammer dat er nog een 8-0 run word weggegeven aan de Orca’s, maar de dames can Jolly Jumpers kijken terug op een prima gespeelde wedstrijd.
Eindstand 57-80 (22-18).

Zaterdag 23 november om18.30 wordt er weer gespeeld tegen Peatminers in Vriezenveen. We zien jullie support graag.

Categories: Nieuws