4 weken geleden speelde dames 2 een winnende pot in Vriezenveen. Afgelopen zaterdag moest de dames wederom naar Vriezenveen. Door blessures en andere afspraken bij speelsters van dames 2, deden Jasmijn en Emma mee van U18.

Met in totaal 9 fitte speelsters word er fanatiek begonnen met de wedstrijd. De verwachting vooraf was dat de dames geduldig het moment moesten afwachten om vervolgens een voorsprong te nemen. Een aantal minuten ging het gelijk op. Daarna kwam dames 2 in een flow waarin de meeste dingen lukte. Peatminers wist op dat moment geen antwoord en zag toe hoe er een 0-14 run neer wordt gezet door Jolly Jumpers.
Stand na 1e kwart 7-18

Euforisch maakt dames 2 een begin aan het 2e kwart. Daar bleef het bij, want er komt al vroeg in de wedstrijd een dip, hopelijk voor Dames 2 de enige. Laten we dit kwart kort houden en zeggen dat er ruimte was voor verbetering.
Ruststand 26-29 (19-11)

“We moeten terug naar de basis en gebruik maken van wat wij in huis hebben”. Zo sluit Yvonne haar oppeppende woorden in de kleedkamer. Met een 0-10, 0-7 en een 0-6 run word het 3e kwart weer zoals het eerste kwart. Het team werkt weer voor elkaar. Mooi om te zien is ook dat de speelsters van u18 prima mee kunnen draaien en beiden hun scores mee pakken.
Stand na 3e kwart 40-57 (14-28)

Hoe gaat het 4e kwart lopen? Vallen de dames uit Tubbergen terug in een dipje? Of gaan ze ongestoord verder? Van beide is eigenlijk geen sprake. Het spel gaat op en neer. Af en toe een score, maar ook veel verdedigende rebounds. Spannend word het niet meer, maar het fanatisme blijft. Volgens de schreidsrechters, die de wedstrijd prima onder controle hadden, mocht het zelfs wel iets minder. Daar denken speelsters natuurlijk anders over, maar goed met een buzzerbeater word de wedstrijd winnend afgesloten.
Eindstand 48-73 (8-16)

Dames 2 heeft genoten van de toeschouwers in Vriezenveen. Hopelijk zien we u 7 december om 18.45 in sportcentrum De Vlaskoel. De dames van Urk komen dan op bezoek.

 

Categories: Nieuws