Met ingang van dit seizoen hebben wij een nieuwe rubriek. Maak kennis met de mini van de week. Bij elke thuiswedstrijd van dames 1, zijn er een tweetal jeugdleden mini van de week. Zij mogen bij de voorbespreking van het team zijn en tijdens de wedstrijd naast de speelsters op de bank zitten, zo af en toe doen ze zelfs een stukje mee in de warming up. Een ware beleving voor deze jonge speelsters/spelers. Voorafgaand word de mini van de week geïnterviewd. Lees hieronder wie bij de wedstrijd tegen Dozy BV Den Helder de mini’s van de week waren.

Tijdens de wedstrijd tegen Dozy BV Den Helder waren Diede Berning en Manuella Balta Sahdo de mini’s van de week. Eerder waren er vooral mini’s uit U12 mini van de week. “Wij zitten al in de U8”, laat Diede weten. “Ja, Anniek en mijn moeder zijn de trainers” sluit Manuella daar bij aan. “Anna is er ook bij sinds kort”.

Wanneer zijn jullie begonnen met basketballen? “Toen ik 4 was, maar ik ging ook al vaak met mijn zus mee”, verteld Manuella. Diede ging als eerst basketballen bij de kidsclub. “Dat vind ik zo leuk, dat ik er nog steeds naar toe ga”. Manuella is ook begonnen bij de Kidsclub. Het is geen wonder dat beide dames zijn gaan basketballen. Zoals verteld zijn de moeder en zus van Manuella ook actief bij Jolly Jumpers. “Mijn moeder, 2 zussen en 2 tantes basketballen ook hoor”, verteld Diede nog.

Op de vraag of ze een droom hebben in het basketballen, blijft het even stil. “Super goed worden” is van beiden het antwoord. Dat moet zeker goed komen. Beide mini’s genieten nu al volop van alle aandacht die ze momenteel krijgen. Manuella verteld dat ze heel goed is in de bal beschermen tijdens het dribbelen. Diede die kan heel goed rennen en dribbelen tegeleijk.

Natuurlijk is het altijd spannend als je mini van de week bent, wij zijn benieuwd hoe beide mini’s dit ervaren. Diede vind dit heel leuk. Manuella vind dit het allerleukste wat er maar is. Op de vraag wie hun favoriete speelster van dames 1 is, hoeft Diede niet lang na te denken. Dat is Jade. Stiekem heeft Diede twee favorieten, want Birte en Jade geven allebei training bij de kidsclub. Manuella kiest voor Mardi Westenberg.

Na de wedstrijd nog even een foto momentje met elkaar, het team en hun favoriete speelster. Jolly Jumpers hoopt dat jullie nog lang blijven basketballen en wellicht spelen jullie over een paar jaar in Dames 1.

 

Categories: Nieuws