Met ingang van dit seizoen hebben wij een nieuwe rubriek. Maak kennis met de mini van de week. Bij elke thuiswedstrijd van dames 1, zijn er een tweetal jeugdleden mini van de week. Zij mogen bij de voorbespreking van het team zijn en tijdens de wedstrijd naast de speelsters op de bank zitten, zo af en toe doen ze zelfs een stukje mee in de warming up. Een ware beleving voor deze jonge speelsters/spelers. Voorafgaand word de mini van de week geรฏnterviewd. Lees hieronder wie bij de wedstrijd tegen Dozy BV Den Helder de miniโ€™s van de week waren.

Tijdens de wedstrijd tegen Dozy BV Den Helder waren Diede Berning en Manuella Balta Sahdo de miniโ€™s van de week. Eerder waren er vooral miniโ€™s uit U12 mini van de week. โ€œWij zitten al in de U8โ€, laat Diede weten. โ€œJa, Anniek en mijn moeder zijn de trainersโ€ sluit Manuella daar bij aan. โ€œAnna is er ook bij sinds kortโ€.

Wanneer zijn jullie begonnen met basketballen? โ€œToen ik 4 was, maar ik ging ook al vaak met mijn zus meeโ€, verteld Manuella. Diede ging als eerst basketballen bij de kidsclub. โ€œDat vind ik zo leuk, dat ik er nog steeds naar toe gaโ€. Manuella is ook begonnen bij de Kidsclub. Het is geen wonder dat beide dames zijn gaan basketballen. Zoals verteld zijn de moeder en zus van Manuella ook actief bij Jolly Jumpers. โ€œMijn moeder, 2 zussen en 2 tantes basketballen ook hoorโ€, verteld Diede nog.

Op de vraag of ze een droom hebben in het basketballen, blijft het even stil. โ€œSuper goed wordenโ€ is van beiden het antwoord. Dat moet zeker goed komen. Beide miniโ€™s genieten nu al volop van alle aandacht die ze momenteel krijgen. Manuella verteld dat ze heel goed is in de bal beschermen tijdens het dribbelen. Diede die kan heel goed rennen en dribbelen tegeleijk.

Natuurlijk is het altijd spannend als je mini van de week bent, wij zijn benieuwd hoe beide miniโ€™s dit ervaren. Diede vind dit heel leuk. Manuella vind dit het allerleukste wat er maar is. Op de vraag wie hun favoriete speelster van dames 1 is, hoeft Diede niet lang na te denken. Dat is Jade. Stiekem heeft Diede twee favorieten, want Birte en Jade geven allebei training bij de kidsclub. Manuella kiest voor Mardi Westenberg.

Na de wedstrijd nog even een foto momentje met elkaar, het team en hun favoriete speelster. Jolly Jumpers hoopt dat jullie nog lang blijven basketballen en wellicht spelen jullie over een paar jaar in Dames 1.

 

Categories: Nieuws