Nadat dames 2 een tweetal weekenden geen wedstrijd heeft gehad, lijken ze klaar voor de wedstrijd tegen Urk. Fanatiek gaan de dames dan ook van start. Hoewel de stoomboot naar Spanje is gegaan, lijkt het erop dat de JollyJumpers met de stoomtrein is. Goed samenspel levert mooie scores op. Na 4 minuten staat er een stand van 11-6 op het scorebord. De defence staat echter niet zoals die moet staan, maar de dames uit Urk maken daar tot dusver nog geen gebruik van. Beetje vij beetje komen de dames van Urk dichterbij. Toch weten de dames van Jolly Jumpers de voorsprong weer groter te maken.
Stand na 1e kwart 29-18

Enthousiast wil dames 2 het 2e kwart beginnen. Dit gaat opzich redelijk, maar kan beter. De dames uit Urk hebben inmiddels in de gaten hoe de defence staat van dames 2. Makkelijke scores voor Urk heeft dit als gevolg. Waar is het dames 2 uit het eerste kwart. Yvonne probeert het team door middel van een time out weer met de neuzen dezelfde kant op te zetten. Dit lukt enigzins maar de voorsprong van het 1e kwart wordt verkleind.
Ruststand 43-35 (14-27)

Hoe gaan de dames uit de kleedkamer komen? In het 3e kwart is er veel balverlies. De verdediging laat ook zien dat de dames uit Tubbergen de weg kwijt zijn. Ondertussen profiteert Urk hier van en raakt Jolly Jumpers gefrustreerd van alle pogingen die mislukken. Orca’s weet een 0-10 run neer te zetten en de dames uit Tubbergen zien de voorstand steeds kleiner worden.
Stand na 3e kwart 52-49 (9-14)

Het laatste kwart dan. Het is weer eens erop of eronder. Yvonne wisselt snel door, om zo met veel energie te kunnen blijven spelen. Er staan zoals aan het begin van het seizoen wel eens gezegd is, 5 individuen op het veld en niet 1 team. Er lijkt niet veel meer te lukken. Jolly Jumpers kan de vinger niet op de zere plek leggen en de oorzaak vinden waar het door komt. En einde is spannend. Tot 2 minuten voor tijd is de voorsprong (inmiddels minimaal) nog steeds voor Jolly Jumpers. Wanneer het eindsignaal klinkt, beseft iedereen dat wie er in de volgende 5 minuten het geconcentreerd is en het bestel spel speelt wint. Verlenging dus.
Stand na 4e kwart 61-61 (9-12)

Alles word uit de kast gehaald in de defence, maar de felheid van het eerste kwart is nog steeds zoek. Aanvallend lijkt het eigenlijk ook niet zoals het moet zijn. De dames van Urk ruiken hun kans en maken er gebruik van.
Eindstand 67-75 (6-16)

Genoeg stof om over na te denken, maar ook om aan te werken. Volgende wedstrijd is zondag 15 december om 14.15 in sportcentrum de vlaskoel. S.B.U. komt op bezoek.
Uit verloor dames 2 met 2 punten, het beloofd een spannende pot te worden. Tot dan!

 

Categories: Nieuws