Een zondagse wedstrijd staat voor dames 2 op het programma. Dit heeft een keer eerder op het programma gestaan. Dit was overigens ook tegen S.B.U. Een kleine throwback naar die wedstrijd. Dames 2 stond met 19 punten voor en verloor met 2. Ze waren dus gebrand op een revanche, helemaal na het debakel van vorige week.

Vooraf werd er een mooie metafoor gemaakt door coach Yvonne. De finale van de handbal dames kon dames 2 niet kijken, maar er waren 5 aspecten die ze wel konden gaan gebruiken. Dit waren; Teamspel, transition, agressie, rol acceptatie en werk lust. De opdracht die ze mee kregen was dan ook denken aan die 5 aspecten.

Na een goede warming up gaan beide teams fanatiek van start. Na 1.30 ligt de eerste score in het netje aan de kant van S.B.U. Al snel komt ook Jolly Jumpers tot scoren. Het begin van de wedstrijd is voor S.B.U. Binnen 2 minuten staat er een stand van 2-7 op het score bord. Daar komen de dames van Jolly Jumpers aan met mooi teamspel. Mooie passes die een score tot gevolg hebben. Iedereen accepteerde haar rol op dat moment. De assist is immers net zo belangrijk als een score, misschien nog wel belangrijker. Ondertussen zien de supporters ook dat Jolly Jumpers in een flow zit en het kwart afsluit met een stand van 23-18

Van een goed begin was vorige week ook sprake. Die wedstrijd wilden ze vergeten, dus gaan ze door. Een verdediging waar je U tegen zegt. De verdediging is afgelopen vrijdag wederom aangepast om verrassend te zijn, dat het dan werkt is helemaal mooi om te zien. Met het aspect agressie zit het ook goed, want de losse ballen op het veld zijn voor de dames van Jolly Jumpers. Ondanks dat weet S.B.U. weer terug te komen en het een leuke, maar spannende wedstrijd te houden. De kleedkamers worden opgezocht met een stand van 36-39 (13-21)

Er is in deze wedstrijd nog geen sprake geweest van diepe dalen, wat in het begin van het seizoen wel zo was. Iedereen zat vol enthousiasme en vechtlust. Snel spelen en snelle transition bleef nodig. En zo begint dan ook de 2e helft.

Beide teams zijn aan elkaar gewaagd. Mooi om te zien was het agressieve spel, maar toch sportief. Hoe leuk kan basketbal zijn. Natuurlijk zijn er beslissingen waar de teams het niet mee eens zijn, maar het is aan de teams zelf wat ze er mee doen. De dames van Jolly Jumpers besluiten om verder te gaan waar ze gebleven waren. Teamspel, rol acceptatie en agressie worden aangevuld met transition. Snelle omschakeling. Een aantal mooie fastbreaks komen tevoorschijn. In de 7e minuut komen de dames van Jolly Jumpers weer op voorsprong en weten dit de rest van het kwart vol te houden.
Stand na 3e kwart 52-48 (16-9)

Dan het alles beslissende kwart. De verdediging van Jolly Jumpers was nog steeds erg goed. De speelster van S.B.U. die het meeste tot scoren kwam, werd volledig buiten spel gezet. Speelsters van S.B.U. dachten hardop dat Jolly Jumpers moe werd en ze er over heen konden gaan. Niets was minder waar, want dames 2 had speelsters genoeg om te wisselen, nu iedereen terug was van de blessures. Daar kwam het laatste aspect om de hoek kijken. Werklust.. En dat deden de dames. Op dat moment staat het 58-58. De laatste 5 minuuten zijn aangebroken. Elke score werd gevierd als de winnende, niet alleen door het team, maar ook door de vele supporters. S.B.U. probeerde, maar kwam niet tot scoren. Dames 2 probeerde en maakten nog “even” een run van 11-0. Het eindsignaal klinkt. S.B.U. is de status ongeslagen koploper kwijt. Terechte vreugde aan de kant van Jolly Jumpers.
Eindstand 69-58

Wauw, vooraf 5 aspecten genoemd die mooi zijn samen gekomen deze wedstrijd. Een prestatie waar het team trots op mag zijn.

Volgend weekend speelt dames 2 haar laatste wedstrijd van 2019. Deze word in Sportcentrum de Vlaskoel gespeeld tegen Peatminers. De tip off is om 18.45. Tot dan!

Categories: Nieuws