Met ingang van dit seizoen hebben wij een nieuwe rubriek. Maak kennis met de mini van de week. Bij elke thuiswedstrijd van dames 1, zijn er een tweetal jeugdleden mini van de week. Zij mogen bij de voorbespreking van het team zijn en tijdens de wedstrijd naast de speelsters op de bank zitten, zo af en toe doen ze zelfs een stukje mee in de warming up. Een ware beleving voor deze jonge speelsters/spelers. Voorafgaand word de mini van de week geïnterviewd. Lees hieronder wie bij de wedstrijd tegen Loon Lions de mini’s van de week waren.
Deze week zijn Maud olde Monninkhof en Femke Plas de mini’s van de week. Beiden spelen in U12. Net als de voorgaande mini’s worden zij gecoached door Huub en Eline Frons. “Wij hebben heel veel plezier in basketbal”.
Wanneer zijn jullie begonnen met basketballen? “Ik ben begonnen met basketballen toen ik 6 jaar was”, zegt Maud. Femke is begonnen met basketballen toen zij 7 was. Beiden zijn zij begonnen in de U8. Tijdens de trainingen vinden ze beiden toch wel de partij vormen het leukste en dan specifiek het verdedigen. Echte wedstrijden staan natuurlijk op nummer 1.
Hebben jullie een droom in het basketbal? Maud en Femke kijken elkaar aan en zeggen dan tegelijk dat zij bij Jolly Jumpers in dames 1 willen spelen. Op de vraag waar zij met basketbal goed in zijn zegt maud “verdedigen”. Femke verteld dat zij heel goed lay-ups kan maken.
Natuurlijk is het altijd spannend als je mini van de week bent, wij zijn benieuwd hoe beide mini’s dit ervaren. Beiden vinden het heel erg leuk, niet zo heel spannend, want zij zijn al een keer eerder mini van de week geweest. Op de vraag wie hun favoriete speelster van dames 1 is, hoeft Femke niet lang na te denken. “Voor mij is dat nummer 8 Iris Zwart, ik heb ook als eerste dit tenue uitgekozen omdat ik 8 wilde net als Iris”. Maud weet het eigenlijk niet zo goed, want ze vind iedereen goed. Ze keek even naar de bal die ze kregen waar alle namen op stonden. “Teddy?, dat vind ik wel een leuke naam, dan moet ik denken aan een teddybeer”. Dat Teddy mee mocht doen terwijl ze in U18 speelt, maakt Maud niet uit. Teddy is haar favoriet.
Na de wedstrijd nog even een foto momentje met elkaar, het team en hun favoriete speelster. Er is zelfs nog even een potje met elkaar gebasketbald. Jolly Jumpers hoopt dat jullie nog lang blijven basketballen en wellicht spelen jullie over een paar jaar in Dames 1. Veel plezier!

Categories: Nieuws