Zaterdag 21 december, de laatste wedstrijd voor dames 2 in 2019. Afgelopen zondag heeft het team genoten van de mooie winst op de koploper. Zaterdag stond echter peatminers op het programma. Al twee keer eerder dit seizoen zijn de dames op bezoek geweest in Vriezenveen. Ditmaal dus een thuis wedstrijd.

De wedstrijd begon met een gewonnen tip off en met 1 pass was de eerste score er al. Er hing een ontspannen sfeer in het team en de eerste scores vallen makkelijk. Vervolgens wilde dames 2 te snel naar het bord gaan. Dit tot groot genoegen van Peatminers, want die maakten “even” een run van 0-12. De dames van Jolly Jumpers raakten gefrustreerd. Yvonne besloot in een time out de neuzen dezelfde kant op te zetten. Dit werkt, met mooie scores tot gevolg.
Stand na 1e kwart 15-17

Terug naar de basis en veel variatie brengen in de verdediging. Dames 2 ging even over naar een full court press, om zo de energie omhoog te brengen. Dit werkte en na 2,5 minuut was daar de voorsprong weer. Het team is de eerste helft van het seizoen gegroeid in het positief benaderen naar elkaar. Te zien was dat dit werkte. Dames 2 kwam in een flow.
Ruststand 38-27 (23-10)

Na de rust ging dames 2 rustig verder met waar ze het 2e kwart eindigde. In de aanval werden enkele kleine aanpassingen gedaan en er moest een 2e actie komen, om zo een teamgenoot vrij te spelen. Een enkele keer gaan ze toch voor de 1e optie, met als gevolg veel balverlies. De verdediging stond over het algemeen goed en er was zelfs ruimte voor een run van 7-0.
Stand na 3e kwart 51-37 (13-10)

Wie er ging winnen was opzich helder, maar er moest wel als team gespeeld blijven worden. Helemaal met een aantal wedstrijden in het hoofd waar dat niet gebeurde. Er werd wederom vaak voor de “verkeerde” optie gekozen en te snel naar de basket te gaan. Het geluk dat dames 2 had was dat zij conditioneel goed zaten. De speelsters van Peatminers zaten in een dip. De speelsters van Jolly Jumpers maakten op hun beurt daar gebruik van en kwamen tot een run van 16-2.
Eindstand 78-54 (27-10)

Geen goede, maar een zakelijke winst. De vele supporters worden bedankt met een applaus.

Dames 2 wenst iedereen fijne dagen en een sportief 2020.

Categories: Nieuws