Er stond deze week weer een thuiswedstrijd voor Jolly Jumpers op het programma. De Cangeroes uit Utrecht waren deze week de tegenstander in Tubbergen. Afgelopen duel werd nipt gewonnen door De Jumpers in Tubbergen, het beloofd dus een spannende pot te worden.

Er werd sterk begonnen aan de wedstrijd door Tubbergse dames. De ballen werden goed afgemaakt en er werd goed als team gespeeld. De roodhemden communiceerden uitstekend en daardoor vonden de meiden uit Tubbergen elkaar goed. Eind eerste kwart verzwakte dit helaas een beetje, hierdoor komt Cangeroes ook tot scoren.. maar toch weten de roodhemden een voorsprong op te bouwen van 17-10 na het eerste kwart.

Het tweede kwart kwamen de Utrechtse dames even dichtbij, dit door “fouten” van de thuisploeg. Cangeroes maakt hier gebruik van. Door twéé 3-punters achter elkaar raak te schieten door de Tubbergse formatie, werd er een klein gat geslagen van 12 punten. De teams zoeken de kleedkamer op. De Jumpers spelen nog niet 100% en weten wat er veranderd moet worden op het veld.

Hierdoor wordt het 3e kwart goed begonnen. Door de goede defence van de thuisploeg, komt Cangeroes lastig tot scoren. Hierdoor lopen de Tubbergse dames wat meer uit en worden er goede aanvallen gespeeld. De goede aanvallen worden helaas niet altijd beloond met een score..

In het vierde kwart proberen de Cangeroes uit Utrecht nog bij te blijven, maar dat is al te laat. Door een sterke defence van De Jumpers, blijft het scoren aan Utrechtse kant lastig. De voorsprong is te groot en hiermee blijven de punten in Tubbergen. De Jolly Jumpers winnen met 69-41 van de Cangeroes uit Utrecht.

Volgende week zaterdag, 18 januari, spelen de Jolly Jumpers weer een thuis wedstrijd om 18.30 uur tegen Grasshoppers uit Katwijk. Blijven de punten in Tubbergen aanstaande zaterdag? Be there!

Categories: Nieuws