Met ingang van dit seizoen hebben wij een nieuwe rubriek. Maak kennis met de mini van de week. Bij elke thuiswedstrijd van dames 1, zijn er een tweetal jeugdleden mini van de week. Zij mogen bij de voorbespreking van het team zijn en tijdens de wedstrijd naast de speelsters op de bank zitten, zo af en toe doen ze zelfs een stukje mee in de warming up. Een ware beleving voor deze jonge speelsters/spelers. Voorafgaand word de mini van de week geïnterviewd. Lees hieronder wie bij de wedstrijd tegen Cangeroes uit Utrecht de mini’s van de week waren.

Deze week zijn Lize Berning en June Oude Vlielink de mini’s van de week. Waar Lize competitie speelt bij U12, speelt June toernooien met U8. Lize heeft als coach Eline en Huub. Anna en Anniek, proberen June het basketbal te leren.

Wanneer zijn jullie begonnen met basketballen? “Ik ben begonnen met basketballen toen ik 6 jaar was”, zegt Lize. Voor Lize was het geen moeilijke keus om voor basketbal te kiezen. Dat is ook niet gek als je kijkt naar de familie die al jaren basketballen. June daarin tegen is begonnen toen ze 5 was. Zij is begonnen bij de kidsclub en vond het zo leuk, dat ze naar de U8 is gegaan en “echt” op basketbal is gegaan. June vind het leukste aan basketbal dat je kan scoren, zeker heel belangrijk. Lize vind eigenlijk alles heel leuk om te doen.

Hebben jullie een droom in het basketbal? Die hebben beiden zeker. June wil heel graag een profbasketbalster worden. Lize droomt er van om wereldkampioen te worden. Op de vraag waar zij met basketbal goed in zijn zeggen ze beiden “dribbelen en verdedigen”

Natuurlijk is het altijd spannend als je mini van de week bent, wij zijn benieuwd hoe beide mini’s dit ervaren. Beiden vinden het heel erg leuk, maar zeker net zo spannend, want ze zijn nog niet eerder mini van de week geweest. Op de vraag wie hun favoriete speelster van dames 1 is, kijken ze beiden nog even rond. Lize kiest Noëlle en June gaat voor Iris.

Na de wedstrijd nog even een foto momentje met elkaar, het team en hun favoriete speelster. Er is zelfs nog even een potje met elkaar gebasketbald. Jolly Jumpers hoopt dat jullie nog lang blijven basketballen en wellicht spelen jullie over een paar jaar in Dames 1. Veel plezier!

Categories: Nieuws