Na 4 weken geen wedstrijd te hebben gehad, is dames 2 weer klaar voor revanche op Shooters uit Bunschoten-Spakenburg. De thuiswedstrijd werd namelijk verloren, dus deze uit wedstrijd wilden de dames winnen.

In het 1e kwart is te zien dat beide teams gebrand zijn om te winnen. Het tempo ligt hoog, maar scores vallen niet echt. Vanaf het begin is het duidelijk dat de scheidsrechters aan beide kanten veel toelaten. Dames 2 komt niet echt tot haar eigen spel.
Stand na 1e kwart 14-20

Coach Yvonne komt met verschillende opties die het spel makkelijker moeten maken. Dit gaat af en toe gepaard met mooie scores, maar ook met regelmatig onnodig balverlies. Het geluk aan de kant van Jolly Jumpers is dan, dat shooters 5 teamfouten heeft en de voorsprong kan worden vergroot door middel van vrije worpen. Het blijft bij kan, want de dames weten er maar 4 van de 8 in te gooien.
Ruststand 25-33 (11-13)

Kunnen de dames deze voorsprong vasthouden of besluiten ze om het even spannend te maken. Ook in het derde kwart krijgen de dames het niet voor elkaar om tot eigen spel te komen. Dan is het in ieder geval zaak, om zo te verdedigen dat shooters ook niet tot scoren komt. Shooters lijkt enigzins in paniek te raken, wanneer ze onder een full court press te komen staan.
Stand na 3e kwart 33-46 (8-13)

Dan het laatste kwart. Een kwart waarin beide teams lichtelijk gefrustreerd raken van een aantal fouten die nog steeds gemaakt mogen worden. In een time out laat Yvonne, dames 2 nog 10 seconden klagen km over alles waar ze het niet mee eens zijn. “En dan nu de mond dicht, want hier kunnen we niets mee. Speel je eigen spel en laat zien waar wij goed in zijn”. Nog een aantal minuten word er gestreden, zodat de punten mee naar Tubbergen kunnen.
Eindstand 48-57 (15-11)

A.s. zondag speelt dames 2 om 14.15 tegen de sphinx in Sportcentrum De Vlaskoel. Be there..

Categories: Nieuws