Een wedstrijd op zondag is niet de voorkeur van de meeste speelsters van dames 2. Zaterdag heeft iedereen zo z’n eigen ding gedaan. Misschien komt het daardoor dat het begin van de wedstrijd uiterst moeizaam verloopt. De wedstrijd word tegen de dames van sphinx gespeeld uit Wageningen. De uitwedstrijd van dames 2 werd redelijk eenvoudig gewonnen met mooie acties.

Eenmaal van start gegaan laat dames 2 zien dat het niet in staat is tot eigen spel. Veel balverlies maakt dat de stand gelijk op gaat. In een time out worden de dames er nogmaals op gewezen dat er vanalles op de training word gedaan om toe te kunnen passen in de wedstrijden. Wat maakt het dan, dat dit niet gedaan word? De dames weten er nog geen raad mee. De stand na het 1e kwart is 19-23.

Mogelijkheden tot verbetering genoeg voor in het 2e kwart. Langzaam maar zeker komt daar het spel van dames 2 naar voren. Met enkele passes is er al de mogelijkheid om samen tot scoren te komen. De communicatie kan nog enigzins aangescherpt worden, maar over het algemeen komt sphinxs niet tot scoren. Met een stand van 40-27 (21-4) zoeken beide teams de kleedkamer op.

Kleine aanpassingen zijn doorgevoerd om het spel nog meer te optimaliseren. Beetje bij beetje wordt er vanalles geprobeerd. De dames besluiten de nieuwe aanval te spelen en zien dat dit werkt. Mooie aanvallen komen tot makkelijke scores. Stand na het 3e kwart 59-37 (19-10)

Opzich is het duidelijk dat de wedstrijd gespeeld is. Zolang de dames het eigen spel spelen is er niets aan de hand. Een afwisseling in verdediging houd de dames scherp, tot grote irritatie van sphinxs. Met nog 6 seconden op de klok wil de coach tmvan sphinxs een time out, tot grote verbazing van iedereen. Hij probeert zijn team nog een score te maken, maar dit mocht niet baten. Met eens stand van 81-51 (22-14) komt de wedstrijd ten einde en is er tijd voor een winfie.

A.s. Vrijdag speelt dames 2 tegen ZAC in sportcentrum Landstede in Zwolle. De wedstrijd begint om 21.00

Categories: Nieuws