Woensdagavond speelden de dames van Jolly Jumpers de kwartfinale van de beker tegen de Martini Sparks uit Haren. De openingsfase begon stroef voor de roodhemden. Er werd veel balverlies geleden en het scorend vermogen was minimaal. De Sparks konden hiervan profiteren met een voorsprong van 13-22 na tien minuten speeltijd.
Het tweede kwart was vergelijkbaar met het eerste kwart. Aanvallend ging het moeizaam en de Sparks speelden zich goed onder de verdedigende druk uit van de thuisploeg waardoor de kleedkamers opgezocht werden met een stand van 30-34 in het voordeel van de Sparks.
Door gedurende de tweede helft een aantal tactische wijzingen door te voeren binnen de verdediging van Jolly Jumpers werden de Sparks beperkt in hun scores en kon er vanuit hier aansluiting gevonden worden: 47-47.
Het vierde kwart kon de voorsprong iet wat worden vergroot wat resulteerde in een 65-57 eindstand. Een echte teamoverwinning wat maakt dat Jolly Jumpers zeker is van een plek in de halve finale van de beker, welke gespeeld zal worden tegen Den Helder.
Aankomende zondag spelen de Jumpers een competitiewedstrijd in Landsmeer. Om 15.30 uur wordt er gespeeld tegen Loon Lions.
Categories: Nieuws