Vrijdag avond 21.00 was het zover. Jolly Jumpers dames 2 op bezoek bij ZAC Landstede dames 1. Een tweetal teams dat aan elkaar gewaagd zijn. Momenteel staat ZAC 5e in de competitie, waar dames 2 een 3e plek heeft toegeëigend. In de spelersbus werd er al duidelijk gezegd te willen winnen, omdat ze gewoon niet nog een keer willen verliezen van ZAC.

Het begin van de wedstrijd was voor ZAC. Dames 2 speelde heel slordig, tot hoort enthousiastme van coach Terrence van ZAC. Het geluk was dat de speelsters van ZAC ook nog in de wedstrijd moesten komen en veel ballen misten. Een aantal calls van de scheidsrechters wekken onduidelijkheid. Wat mag wel en wat mag niet? Dames 2 lijkt het spoor bijster en ziet een stand van 7-2 staan. Yvonne geeft opdracht om bij het eigen spel te blijven en vooral de rest van de storende factoren te laten gaan.
Stand na 1e kwart 10-9
Het eerste kwart zijn de dames sterk geëindigd en dus willen ze dit het 2e kwart voort zetten. Niet te snel naar de basket gaan en wachten op opties die komen gaan. De defence staat als een huis en het is duidelijk dat Zwolle even niet de oplossing ziet. Dames 2 daar in tegen gaat rustig verder. Conditioneel lijkt het erop dat jolly jumpers nog wel even door kan gaan, maar met een stand van 18-28 (8-19) mogen beide teams gaan rusten.
Wat er in de kleedkamer van jolly jumpers besproken word, weet niemand. Dit houden ze dan ook liever voor zichzelf. Maar alles wijst erop dat ze enorm gemotiveerd op het veld staan om aan het 3e kwart te beginnen. De press breaker werkt, de aanval loopt beter dan de 1e helft en de ballen vallen. Een 2-13 run geeft de dames een prettig gevoel en een beetje adem ruimte.
Stand na 3e kwart 26-49 (8-21)
Wederom moeten de dames geen gekke dingen gaan doen in het 4e kwart. Een voorsprong van 23 punten lijkt veel, maar als je even niet doet wat je moet doen dan is de voorsprong zo weg. Dames 2 raakt een klein beetje van de leg, maar de voorsprong komt niet meer in gevaar. Met een stand van 42-56 (18-7) klinkt het eindsignaal.

Dames 2 kan zich komende week opmaken voor de volgende wedstrijd. Deze betreft een thuiswedstrijd tegen S.B.U. de koploper van de competitie. Eerder is het de dames gelukt om van te winnen, benieuwd of dit weer lukt? Het is te zien op 8 februari om 20.45 in sportcentrum de Vlaskoel (na dames 1).

Categories: Nieuws