Zaterdag 8 februari speelde dames 2 tegen de speelsters van SBU uit Utrecht. Een aantal weken geleden zijn het de dames gelukt om SBU met de eerste verliespartij van dit seizoen naar huis te sturen. Vanzelfsprekend wilden de dames van Jolly Jumpers dit uiteraard nogmaals proberen. Nadat de stembanden bij dames 1 waren opgewarmd was het tijd voor de spieren.Wanneer SBU al snel de eerste 3punter erin knalt weten de dames dat het begonnen is. Beide teams zijn op oorlogssterkte en gaan voor elke bal. Aan beide kanten zijn mooie aanvallen te zien. Scores gaan gelijk op. De ideale wedstrijd voor een neutrale kijker. Echter hebben de dames van Jolly Jumpers de verdediging goed dicht zitten en werken zij samen als team in de aanval. Hierdoor weten zij een kleine voorsprong te maken in het eerste kwart. Met een stand van 17-14 begint het 2e kwart.

Vooraf is afgesproken om als team te werken. De beleving bij dames 2 is groot. Blij met iedere pass die tot een score komt en balverovering in de defence. Al snel komen er 5 teamfouten om de hoek kijken bij SBU. De vrijeworplijn word meerdere keren opgezocht. Jammer genoeg worden niet al deze kanten benut. Waar de dames wel gebruik van maken is de enige frustratie aan de kant van de tegenstander. Dames 2 besluit om de voorsprong iets groter te maken en te gaan rusten met een stand van 33-24 (16-10).

Nu niet terugvallen en de stand is weer 0-0. Met die gedachte komen de dames het veld weer op. Uiteraard zijn de dames van SBU ook toegesproken om het een en ander anders te doen. Hiervoor blijven de dames alert en geven de dames niet veel weg. De beleving van beide teams is hoog, waardoor er wederom veel mooie aanvallen te zien zijn. Met een stand van 46-39 (13-15) beginnen beide team aan het 4e kwart.

Een voorsprong van 7 is niet heel groot, maar wanneer dames 2 het spel speelt van de eerste 3 kwarten is er weinig aan de hand. SBU komt echter steeds dichterbij. Waar Jolly Jumpers moet knokken voor een aanvaloptie gaat het schot percentage bij SBU naar boven de 60%. De voorsprong komt in gevaar en wordt zelfs omgebogen naar een achterstand. Met nog 2 minuten op de klok lijkt dames 2 het op te geven, er word nog van alles geprobeerd, maar het is te vergeefs. De eindstand geeft een vertekend beeld van de gehele wedstrijd, maar dames 2 heeft over het algemeen een goede wedstrijd gespeeld
Eindstand 56-64 (10-25)

Voor nu hebben de dames even adem pauze en kunnen zij zich klaar maken voor 7 maart. Dan komt Groene uilen op bezoek. De wedstrijd word gespeeld in sportcentrum De Vlaskoel om 20.45

Categories: Nieuws