De meiden van Jolly Jumpers zijn erin geslaagd om een uitwedstrijd tegen een topploeg te winnen. Woensdagavond om 20:30 uur stond de wedstrijd tegen Lekdetec op het programma.
De Jumpers speelde wederom zonder Marly Koelman. Maar ook Noëlle Droste, die afgelopen vrijdag tijdens de training haar hand brak, zal langere tijd niet in actie komen.
Vanaf de eerste seconden was het duidelijk dat het een fysieke wedstrijd werd. In de eerste paar minuten kwamen de roodhemden moeilijk tot scoren maar door een 11-0 run stond de eerste voorsprong genoteerd. De rest van de eerste helft ging gelijk op en waren de ploegen erg aan elkaar gewaagd. Dit resulteerde in een kleine achterstand bij rust (28-26).
Ook de tweede helft ging gelijk op. Met name door de strakke verdediging van de Jumpers kwam de thuisploeg maar moeilijk tot scoren. Door een paar koelbloedige driepunters en sterke rebounds in het laatste kwart werd de overwinning binnengehaald. Er kan gesproken worden van een ware teamprestatie. Door het winnen van deze uitwedstrijd is tevens weer een doel behaald die het team voorafgaand aan het seizoen hadden vastgesteld.
Aankomende zaterdag staat er weer een uitwedstrijd gepland, dit keer naar Katwijk. Om 18.00 uur word er gespeeld tegen De Grasshoppers.
Categories: Nieuws