Onlangs is er op de website van eurobasket.com een nieuwsbericht verschenen waarop Jolly Jumpers trots is. In dit nieuwsbericht is een team samengesteld op basis van prestaties van staff en speelsters uit de Nederlandse vrouwen Eredivisie. De divisie waarin het eerste dames team van Jolly Jumpers vorig jaar haar rentree maakt en het dit seizoen verrassend goed gepresteerd heeft.

Hoewel het niet de officiele bondsprijzen zijn die ieder jaar uitgedeeld worden, zijn wij als vereniging hier al blij mee. Maar liefst 4 speelsters zijn in deze lijst opgenomen. Zo is Laura Steggink verkozen als Center van het Jaar, verdediger van het jaar is Anke Rikhof geworden, Jade Brughuis is verkozen als Rookie van het jaar en Iris Zwart is gekozen als beste zesde speelster van het jaar, dit is ook zeker een eervolle vermelding waard.. Voor alle speelsters een hele prestatie en tussen alle speelsters uitkomend in de Eredivisie zeker niet voor de hand liggend. Naast de gekozen speelsters is een team niet compleet zonder coach. Mart Kieftenbeld is verkozen als coach van het jaar.

Laura Steggink is dus gekozen als Center of the year. Vaak sta je als center tegenover grote en sterke speelsters, om daar tegen aanvallen of verdedigen is een opgave opzich. “Allereerst ben ik erg trots op alle meiden van het team. Gezien de prestaties van afgelopen seizoen vind ik ook dat we dit verdiend hebben. Ik had het zelf niet echt verwacht, maar ben erg blij en trots op deze nominatie.

Anke Rikhof is zoals eerder gemeld verkozen als verdediger van het jaar. Voor iedereen die de wedstrijden volgt van Jolly Jumpers is het geen verrassing. Niet dat iedereen verwacht had dat Anke gekozen zou worden, maar de werklust in de verdediging die Anke laat zien is enorm. Anke stoort vaak een tegenstander die een schotpoging onderneemt. Met haar lange armen heeft ze ook aardig wat rebounds in de wedstrijd. “Ik vind het een hele eer dat ik verkozen ben als verdedigende speelster van het jaar, maar ik ben ook vooral heel trots op het team! We doen het uiteindelijk allemaal samen en de vertegenwoordiging van Jolly Jumpers in deze lijst is daar een bevestiging van“.

Een team bestaat uit meer dan 5 veldspeelsters. Er zijn ook wissels nodig. Wanneer Iris Zwart het veld betreed komt er heel wat kwaliteit op het veld. Iris is een speelster met veel kwaliteiten, ze kan op alle posities uit de voeten, schiet op haar tijd gerust een aantal 3-punters, maar kan ook als center prima fungeren. Iris was vooral blij te zien dat er veel namen van JJ tussen staan. “Dat laat zien dat we als team heel trots mogen zijn op het seizoen dat we hebben gehad, ondanks alle blessures met name aan het eind van het jaar! Ik ben ook wel trots dat mijn naam er tussen staat, het is een groot compliment omdat het vanuit de hele competitie is, dus daar ben ik erg blij mee en had dit totaal niet verwacht!”

Rookie van het jaar is Jade Brughuis. Dit jaar voor het eerst spelend in het eerste dames team van Jolly Jumpers. Vorig seizoen een aantal inval beurten kunnen maken en dit seizoen vaak een basisplaats weten te bemachtigen. Met haar jonge leeftijd en onbevangen speelstijl is Jade nergens bang voor en staat ze haar mannetje, ook wanneer ze tegenstanders verdedigen moet die al jaren ervaring hebben in de Eredivisie. Jade is trots op haar team “Als eerst wil ik zeggen dat ik super trots ben op het team en op dit seizoen, niemand had aan het begin van het jaar verwacht dat we de halve finale beker zouden bereiken en mee speelden voor de final four. Ik vind dat dit een echte teamprestatie is en dat ik dan verkozen word voor Rookie of the year is de kers op de taart. Maar kijk hoe goed we vertegenwoordigd zijn als team, dit hebben we echt samen gedaan”.

Coach Mart Kieftenbeld is zelfs verkozen als coach van het jaar. “We hebben zelf al tijd het gevoel dat we een goed seizoen draaien en goede dingen doen. En als dat dan op zo’n overtuigende manier van buitenaf tot uiting komt.. das gaaf!”. Mart is aan het begin van het seizoen ingevallen als coach toen het team plotseling zonder stond. Doordat hij en de speelsters elkaar al kenden van voorgaande seizoenen, wist hij waar hij aan begon. Hij heeft met de dames een prima seizoen gedraaid.

De benoemingen van de Bond moeten dan nog wel komen, maar wij zijn trots! Laura, Anke, Iris, Jade en Mart van harte met deze benoemingen! Hopelijk zien wij jullie volgend seizoen weer met elkaar op het veld.

Categories: Nieuws