Zoals aangekondigd laten wij u de komende tijd graag kennismaken met de vrijwilligers van Jolly Jumpers. Een vereniging draait immers om vrijwilligers en ook hun mogen een keer de aandacht krijgen die ze verdienen. Deze keer maken wij kennis met de vaste tafelaars van ons dames 1. Het scoresheet word ingevuld door Loes Hendriks, het scorebord en de tijd houdt Toon Tijink bij en Manon Everlo zit achter de knoppen van de 24 seconden klok.

Kennismaken met.. Manon Everlo is 38 jaar en woonachtig in Tubbergen. Sinds haar tiende is ze lid geworden bij Jolly Jumpers, dus wie snel heeft gerekend komt dit uit op 28 jaar. Ze is zoals velen begonnen bij de “mini’s”. Dit houd in dat ze ook mee is geweest op de minikampen. Manon heeft veel herinneringen aan de minikampen destijds. Ze kan zich nog goed herinneren dat ze naar de locatie “zandpol” zijn geweest en dat ze een keer boven een manege hebben geslapen. Na de mini’s heeft ze gespeeld bij de passarelles onder leiding van Jeanet Boerrigter, daarna nog bij de kadetten en junioren. Vanaf een jaar of 18, speelt ze (naar haar zeggen) in het gezelligste team van de vereniging: “Dames 3… of is het inmiddels 4, 5 of 6?”

Als vrijwilligster is ze begonnen met training geven bij Fons oude Geerdink en Rob Timmers, toen nog de “benjamini’s” (U8). Vervolgens is Manon nog bij verschillende teams trainer, coach of assistent geweest. “Ik heb daar meer resultaat behaalt dan met mijn eigen spel”. Ook was Manon jaren lang “bekend” bij de jeugd, doordat ze mee ging op “minikamp” als leiding. Er was ook een plek in de TC en het bestuur voor Manon. Wellicht is ze nog iets vergeten, maar wij vinden het in elk geval fijn om Manon als vrijwilligster te hebben.

Momenteel bedient ze elke thuiswedstrijd van dames 1 de 24 seconden schotklok, dit doet ze inmiddels al 4 jaar. Dat je de wedstrijd goed kan zien, vind ze het mooiste aan achter “de tafel” zitten. De tevredenheid van de aanwezige scheidsrechters vind ze ook mooi. “Zo kun je als vereniging een mooi visitekaartje afgeven.” Een herinnering die Manon altijd bij blijft als taak achter de tafel, is dat ze ooit een spannende kampioenswedstrijd van de jeugd heeft “getafeld”. Dit was een echte thrillerseeker, waarbij de emoties hoog opliepen. “Ik vind het altijd erg bijzonder dat sport zo’n emotie en saamhorigheid kan opwekken. De wedstrijd werd trouwens wel gewonnen door Jolly Jumpers.” Daarnaast vond ze het ook altijd leuk om wedstrijden van haar zusje Imke te tafelen.

Op de vraag of ze wel eens een enorme blunder heeft gemaakt antwoord Manon; “Nee nooit… Geintje natuurlijk. Genoeg…. Ik probeer ze altijd direct te vergeten”. Ten slotte wil Manon meegeven aan iedereen dat ze alle andere vrijwilligers bij de club wil bedanken. “Zonder hen kan een club niet bestaan. Speciaal aan het bestuur, de TC en alle trainers. Het is erg makkelijk om aan de zijlijn te staan, maar ik weet hoe moeilijk het is om ieder jaar de puzzelstukjes op de juiste plek en op tijd af te krijgen.”

Kennismaken met.. Toon Tijink is ook tafelofficial bij dames 1 en zit tussen beide dames in. Hij bedient de knoppen van het scorebord aan de muur en houdt keurig de tijd bij. Betrokken bij Jolly Jumpers is Toon al ruim 25 jaar, dit doet hij altijd met veel plezier en volle inzet. Toen Toon 12 jaar oud was, is hij begonnen bij buurtvereniging Uitsmijters. Daar is hij ook in aanraking gekomen met het “tafelen” en dat heeft hij altijd heel leuk werk gevonden.

Binnen Jolly Jumpers houd hij zich voornamelijk bezig met het tafelen voor dames 1, maar af en toe zit hij ook bij andere wedstrijden achter de tafel. Het mooiste van tafelen vind hij, dat je contact hebt met de scheidsrechters, coaches en speelsters. “Wij horen dingen die op een tribune niet hoorbaar zijn en dat is wel eens komisch.” De mooiste herinnering die Toon bij blijft is, dat Jolly Jumpers, toen nog Perik Jumpers, het Nederlands Kampioenschap heeft behaald. Blunders? Ja, ook bij Toon is wel eens iets mis gegaan, maar van fouten leer je. “Blunders maken we allemaal wel eens en ik ben geen uitzondering haha. Ik heb zelf een keer een aantal scores verkeerd genoteerd en toen werd de wedstrijd teruggekeken om te bepalen wat de juiste score was. Dit was overigens niet bij Jolly Jumpers”.

Toon wil nog meegeven dat basketbal een mooie sport is en daar hebben ze nu eenmaal een wedstrijdleiding bij nodig. Dus mocht er gevraagd worden of je een keer wilt tafelen, doe het gewoon. Mocht je het moeilijk vinden dan mag je altijd aan Toon tips vragen en wellicht kan hij je helpen. Wij zijn heel blij met Toon als vrijwilliger!!

Kennismaken met.. Loes Hendriks is 43 jaar, getrouwd met Harrie en moeder van 3 zoons. Op haar 7e is Loes zelf begonnen met basketballen en sinds 1996 is zij actief als vrijwilligster bij Jolly Jumpers. Tijdens de wedstrijden van dames 1 is Loes, net als Manon en Toon, tafelofficial en houd ze het scoresheet bij. Naast de taak als tafelofficial, wat ze inmiddels al 25 jaar doet, is ze ook wedstrijdsecretaris (3 jaar) en sinds dit seizoen teammanager bij dames 1.

Het mooiste van tafelofficial zijn vind Loes, de gezelligheid en de samenwerking met de teams en scheidsrechters. Een herinnering die Loes bij blijft is dat een coach van de tegenpartij (wij noemen maar even geen naam), zijn rits van de broek los had. Loes zei dit tegen hem en hij reageerde vervolgens met; “Hij past er niet in, iedereen vindt me toch al een dikke….!!”. Loes vermaakt zich maar al te graag. Ergens aan ergeren doet Loes niet zo snel, al zit er wel eens een irritante scheids of coach tussen.

Loes wil het volgende nog meegeven; “Blijf gezond en fit, zodat we er volgend seizoen een top seizoen van kunnen maken met z’n allen.”

 

Categories: Nieuws