Zoals aangekondigd laten wij u de komende tijd graag kennismaken met de vrijwilligers van Jolly Jumpers. Een vereniging draait immers om vrijwilligers en ook hun mogen een keer de aandacht krijgen diie ze verdienen. ???

Deze keer maken wij kennis met Harrie Steggink. Bij Jolly Jumpers weten wij allemaal wie Harrie Steggink is. Wanneer iemand een vraag heeft gaat het vaak “Oh, maar dat moet Harrie vast weten..” Harrie is iemand die niet graag op de voorgrond staat, maar met alle taken die hij binnen de vereniging uitvoert, is Harrie zeker iemand die niet vergeten mag worden als vrijwilliger!!

Harrie Steggink is geboren en getogen in Tubbergen en inmiddels al 59 jaar oud. Hij is getrouwd met Anja en heeft 3 kinderen. Doordat zijn zoon Ben en dochter Anna gingen basketballen, is hij binnen de vereniging gerold. Inmiddels is Harrie al zo’n 13 jaar (??) vrijwilliger van Jolly Jumpers.

De “taken” van Harrie binnen de club zijn veelzijdig. Hij is lid van de TC (Technische Commissie) en van het bestuur. Verder organiseert Harrie, samen met Fons oude Geerdink, de potgrond-en mandarijnenactie, wat altijd enorm veel plezier met zich mee brengt. Harrie maakt ook deel uit van de TVCO organisatie (Twentse Verlichte Carnavals Optocht). “Dit is altijd een hele bijzondere avond en goed voor onze vereniging.” Het mooiste vind Harrie toch zijn taak binnen de TC, maar tegelijkertijd ook het moeilijkst. “Momenteel zijn wij erg druk met het nieuwe seizoen. Het is erg moeilijk om alle trainers/spelers het zo goed mogelijk naar hun zin te krijgen.”

Wat Harrie het mooiste vind aan de club, is dat iedereen elkaar steunt en altijd en overal een handje wilt helpen. Dit zien wij natuurlijk graag, want iedereen krijgt er vroeg of laat iets voor terug. Harrie ergert zich niet snel aan iets, maar als hij dan toch iets moet benoemen is het, verspilde energie. “Soms gaat de aandacht en energie naar één ding, wanneer het dan niet lukt of gaat zoals je graag had gezien, dan baal je.” Harrie grapt nog even “Het niveau van het fluiten bij ons Dames 1, erger ik mij ook wel eens aan. Maar goed, dat zal ook niet makkelijk zijn met onze hoofdcoach..?”

Het mooiste van het spel vindt Harrie toch de snelheid en energie, om nog maar niet te spreken over de spanning tijdens sommige wedstrijden. Harrie is jaren lang trainer/coach geweest bij de jeugd. Zo kon hij met de U14-2 naar het Rayonkampioenschap en daar werden ze 2e. Dat vond Harrie niet erg want U14-1 eindigde daar als nummer 1. Het kampioenschap in de promotiedivisie staat nog altijd in Harrie zijn netvlies. Zijn broer Richard Steggink was toen hoofdcoach van Dames 1. “We hebben nadien een prachtig feest gehad, wat een mooi seizoen was dat.” Op de vraag wat hij het mooiste vondt dit seizoen, hoefde Harrie niet lang na te denken. “Dat is de winst op landskampioen Grasshoppers uit Katwijk. De tribunes in Sportcentrum de Vlaskoel zaten vol, de spanning voelde je maar iedereen geloofde erin dat het kon. Wat was dat mooi om te zien, prachtig!!!!!!”

Wat Harrie niet benoemt, is dat hij ook druk is achter de schermen bij de kidsclub en vele andere activiteiten. Wij zijn blij met elke vrijwilliger, dus zeker ook met Harrie Steggink. Hopelijk kunnen wij nog lang genieten van zo’n top vrijwilliger als jij!

Harrie wil nog graag wat meegeven. “Laten wij er met elkaar weer een mooi seizoen van maken. Hopelijk kunnen wij in september weer beginnen. Blijf allemaal gezond, dat is het grootste rijkdom wat je hebt.”

 

Categories: Nieuws