Zoals aangekondigd laten wij de komende tijd u graag kennismaken  met de vrijwilligers van Jolly Jumpers. Een vereniging draait immers op vrijwilligers en ook zij mogen een keer de aandacht krijgen die ze verdienen.

 

Deze keer maken wij kennis met het media team. Momenteel zitten er een 4-tal vrijwilligers in het media team. Dit zijn Femke Zwart, Pien Nijhuis, Coen Berning en Rosanne Hofsté. Alle 4 hebben zij een “eigen” taak, maar door middel van goede communicatie doen zij natuurlijk veel samen.

 

Kennismaken met.. Coen Berning is eigenlijk betrokken geraakt bij de vereniging door de rest van zijn gezin. Zijn vrouw Hilde speelt al jarenlang bij de vereniging en was eerder ook actief bij het media team. Coen is vader van 3 dochters die ook basketballen bij de U14, U12 en U8. Kortom, voor Coen was er geen ontkomen aan dat hij ook vrijwilliger werd bij Jolly Jumpers. In eerste instantie is Coen gevraagd voor de sponsorcommissie, maar door de handigheid van de grafische vormgeving is hij intussen ook lid van het media team. Coen maakt veel affiches, posters, foto’s en filmpjes. Hierbij zorgt hij ook voor een mooie uitstraling voor op de website, facebook en instagram. Altijd handig zo’n man binnen het media team.. Uiteraard zijn wij hier heel blij mee!

 

Kennismaken met.. Rosanne Hofsté is niet alleen speelster van Dames 2, maar ook al jaren lang vrijwilliger. Vorig seizoen is Rosanne benoemd tot vrijwilliger van het jaar. Dit is niet voor niets. Ooit is Rosanne begonnen met het training geven van de jongste leden. Langzaam maar zeker is Rosanne allerlei taken binnen de vereniging gaan oppakken. Zo is Rosanne actief binnen de jeugdcommissie, activiteiten commissie, kidsclub, fluit ze buiten de club, vaak speaker geweest bij Dames 1 en is ze zo ook bij het media team gekomen. Rosanne maakte altijd de wedstrijdverslagen van haar team, deze waren goed qua opbouw en leesstijl, dus werd Rosanne benaderd om persberichten te maken. Van het een kwam het ander.. Alles doet Rosanne met veel plezier. Er zijn veel leuke dingen aan het media team, maar ook een aantal minder leuke dingen. Binnen het media team maakt Rosanne vooral de teksten voor persberichten en plaatst ze samen met de anderen de foto’s en filmpjes op Facebook en Instagram.

 

Kennismaken met.. Femke Zwart is bij het media team betrokken geraakt door Hilde. Hilde wilde door drukte op het werk, minder bezig zijn met het onderhouden van de website en de sociale media van Jolly Jumpers. Hilde en Femke hebben samen één seizoen de media taken met zijn tweeën opgepakt. Naast het beheren van de verschillende media kanalen, speelt Femke in Dames 3. Zo af en toe ben je erg druk met het beheren van de media, dus veel tijd voor iets anders is er niet gezien Femke ook nog studeert. “Het leukste van de media taken is het delen van de winsten en leuke verhalen, maar ook om leden te werven.” Naast de leuke dingen van de media zijn er ook minder leuke dingen. “Af en toe krijgen wij berichten dat er iets niet goed is, terwijl er niets fout aan is, maar goed, dat houdt je toch”. Femke beheert vooral de berichten die op de website geplaatst moeten worden, maar ook de kleine berichten op de social media net als Pien en Rosanne.

 

Kennismaken met.. Pien Nijhuis speelt in Dames 1 bij Jolly Jumpers, daarnaast maakt ze ook deel uit van de Technische Commissie (TC), traint/coacht ze ook bijna elk jaar een team en pakt overige taken op binnen de club. Sinds vorig seizoen is ook Pien bij het media team aangesloten. “Eigenlijk is het media team ontstaan doordat Hilde minder wilde doen binnen de vereniging. Coen en Femke deden al het een en ander en Rosanne en ik zijn daar toen bij ingerold”. Pien vind het erg leuk om van alles te plaatsen. Ze is erg betrokken bij de vereniging en vind het belangrijk om de pagina en de vereniging “levend” te houden, zoals nu met ‘Maak kennis met de vrijwilligers’. “Er mag wel wat meer bekendheid komen qua basketbal in Twente, dus daarom willen wij als mediateam ook de aandacht blijven behouden, helemaal nu nadat alles stil heeft gelegen i.v.m. de corona”. Het minder leuke vind Pien dat je geen moment kan denken, nu even niet. Er is geen moment dat de media stilligt. Elke week komt er veel informatie binnen die verspreid moet/kan worden, dus dat moeten wij dan ook weer communiceren. Iedereen heeft zo zijn eigen taak binnen het mediateam. “Als er iets online moet komen over bepaalde personen, benader ik deze personen met vragen. Ook zet ik dingen online zoals foto’s en filmpjes, ook vanuit de TC plaats ik van alles. Ik heb ook contact met de pers, zodat deze ook op de hoogte zijn van ontwikkelingen en/of nieuwtjes binnen de club”.

 Wij Jolly Jumpers, zijn erg blij met deze vrijwilligers en willen ze dan ook bedanken voor het afgelopen seizoen en hopen ze nog lang bij de vereniging te mogen houden!

Categories: Nieuws