Na een week voorbereiding, stond gisteravond de eerste oefenwedstrijd op het programma voor Jolly Jumpers Dames 1. Er werd om 18.30 uur gespeeld tegen BV Hoofddorp in Sportcentrum De Vlaskoel. Hoofddorp speelt in de Promotiedivisie en maakt goede stappen vooruit. Dat wordt dus wel een mooi potje. 

De eerste minuten van de wedstrijd begonnen moeizaam. Je ziet dat de Jumpers aan elkaar moeten wennen op het veld. De dames uit Hoofddorp hebben niks te verliezen en staan te bikkelen op het veld. De roodhemden steken de koppen weer bij elkaar en eind 2e kwart komen er een paar mooie aanvallen en verdediging naar voren. Mooi om te zien is dat, de Jumpers de gehele wedstrijd positief zijn en er al we degelijk een team op het veld te zien is. 

In de rust worden de basis punten doorbesproken door coach Mart Kieftenbeld, “Have fun and work hard.” Dat is met name het motto van deze oefenwedstrijd. 

De tweede helft is er al degelijk verschil te merken met de eerste helft. De Tubbergse dames vinden elkaar wat beter en werken harder in de verdediging. Dit is ook te zien aan de stand, de dames lopen wat uit op Hoofddorp. De kansen die er worden gecreeërd, worden ook benut, dit uit zich niet altijd in een score, maar dat is op dit moment niet het belangrijkste. Hoofddorp knokt zich in het vierde kwart nog goed terug en laten zich niet zomaar kennen. De Jumpers sluiten de wedstrijd af met een paar mooie inside scores en teamaanvallen. De oefenwedstrijd tegen BV Hoofddorp wordt gewonnen met 73-67. 

De Tubbergse dames kunnen terug kijken op een wedstrijd met mooie teamaanvallen, sterke defence, goede communicatie, maar ook een wedstrijd vol leerpunten voor Jolly Jumpers Dames 1. Mooi om nog even te benoemen is dat, Birte Steggink na ander half jaar, weer haar eerste minuten heeft gespeeld bij Dames 1. 

Op 22 augustus staat er een oefenwedstrijd gepland tegen CBV Binnenland. Er wordt om 19.00 uur gespeeld in Barendrecht. 

 

Categories: Nieuws