Fanatiek zoals de dames zijn, zijn ze na de vakantie begonnen met trainen. Door omstandigheden, kwam Maarten Boom hen een keer training geven. Dit beviel hem goed en besloot om trainer/coach te worden van dames 2. Inmiddels zijn er 3 trainingen samen geweest en de competitie is van start gegaan.

Van te voren werd gedacht (uit vorige ontmoetingen) dat Uitsmijters een gelijk opgaande game zou worden. Geconcentreerd begonnen beide teams aan de wedstrijd. Al snel stond de eerste score van Jolly Jumpers op het scorebord. Een goed begin is het halve werk. Al snel wisten de dames van Jolly Jumpers elkaar goed te vinden. Uitsmijters begon in een zone defence en zonder een zone aanval te hebben, was de stand na de eerste 10 minuten 6-24 in het voordeel van Jolly Jumpers.

Het werd dus geen gelijk opgaande wedstrijd. Wat het wel was, was een fysiek spel. Er werden menig speelsters omver geduwd, danwel door fanatisme, dan wel met een klein beetje opzet. De dames van Jolly Jumpers bleven hun eigen spel spelen en legden zich neer bij de beslissingen van de scheidsrechters. Een reactie naar de scheidsrechters betekend in deze wedsteijd namelijk een technische fout. Met een stand van 12-40 werd de kleedkamer opgezocht.

Maarten vertelde de speelsters voor het begin van het 3e kwart dat het 0-0 stond. De dames zijn goedgelovig en doen alsof het het eerste kwart is. Full court werd er door Jolly Jumpers verdedigd en menig fastbreak wordt met een score beloond. Te merken was dat de dames van Uitsmijters geen antwoord meer had op het spel van Jolly Jumpers. Eindstand 3e kwart 20-68

Het was beide teams duidelijk dat de wedstrijd gespeeld was, maar er stonden nog 10 minuten op de klok. Jolly Jumpers gaat ervoor en het energie niveau op het veld is hoog. De bal gaat snel rond, tegen de nog steeds staande zone verdediging van Uitsmijters. Prachtige passes worden beloond met een score. Met nog een paar seconden op de klok is er een score van 100 mogelijk, helaas wordt de laatste 3punter gemist. Dat vormde enige teleurstelling, maar met een eindsignaal en een stand van 35-97 zijn de eerste punten binnen.

Supporters die naar Almelo kwamen worden natuurlijk via deze weg nogmaals bedankt.

Volgende wedstrijd wordt zaterdag 19 september om 20.45 gespeeld in sportcentrum De Vlaskoel. Dames 2 neemt het dan op tegen Sphinx uit Wageningen.

Categories: Nieuws