Afgelopen weekend stond er een teamweekend voor Dames 1 gepland in IJmuiden. Om 7.30 uur vertrokken de meiden vanuit Tubbergen richting het westen van het land. Eenmaal aangekomen in IJmuiden, stond er om 10.00 uur een bootcamp op het programma, dit natuurlijk op het mooie IJmuidense strand. Het was een heftige en intensieve bootcamp, maar met een opgegeven hoofd verlieten de dames het strand.?
Om 12.00 uur kon er heerlijk geluncht worden bij de ouders van Mart. En als je dan toch in IJmuiden bent, moet er natuurlijk wel een stukje vis worden gegeten. Een goede bodem voor een activiteit op het strand. De zon schijnt, er staat een goede wind, dat betekend: Blowkarten. Met ontzettend veel lol en plezier racden de Jolly Jumpers over het IJmuidense strand.??
Vervolgens stond er een heerlijke pasta klaar bij huize Kieftenbeld. Gezamelijk als team werd er gegeten en veel gepraat over van alles (dat zijn dames hé?). Om 18.00 uur stond er een 2 uur durende training op het programma. Ook al waren de meiden vermoeid van de bootcamp, toch stonden ze te bikkelen op het veld. Na de training snel douchen zodat ze de wedstrijd van de mannen van Akrides nog konden kijken.
De dames werden bij verschillende slaapplekken gebracht om de nacht door te brengen. Eenmaal aangekomen bij de slaapplek, de tassen gedumpt, beentjes languit en nog gezellig wat gedronken. Laat werd het niet, want het was een pittige eerste dag. De volgende ochtend een heerlijk ontbijt op ieders z’n adres en daarna door naar de sporthal voor een training. Om 10.00 begon de training, waarbij er 2 dames, van het eerste dames team van Akrides, mee trainen met De Jumpers. Onder de training werd er kort nog even alle aanvallen doorgelopen, want er stond om 16.00 uur een oefenwedstrijd op het programma tegen Loon Lions uit Landsmeer. Na de training hadden de dames even tijd om te rusten en zich voor te bereiden op de wedstrijd. Heerlijk even in het zonnetje in IJmuiden.☀
Om 15.00 uur op naar de sporthal, want het was gametime! Een aantal speelsters ontbraken bij Jolly Jumpers i.v.m. persoonlijke redenen. Voorafgaand aan de wedstrijd was duidelijk dat plezier maken centraal stond. Vandaag lekker spelen met elkaar en hard knokken. Na een moeizame start, waarbij de vermoeidheid goed te zien was, wisten de roodhemden uiteindelijk de basket te vinden. Door een paar leuke acties en goed samen te spelen, kwamen de Jumpers tot leuke scores.
Eindstand van de 1ste helft: 28-39 in het voordeel van Loon Lions.
Na de rust moesten de meiden weer even opstarten, maar al snel wisten ze elkaar weer te vinden. Door de afwisseling in de defence konden de Tubbergse meiden lekker rennen en kwamen er mooie fast-breaks uit. ‘Nog 15 minuutjes en dan is de wedstrijd alweer voorbij’, zei Mart Kieftenbeld. Alle energie die de meiden nog hadden, werd ingezet. Nog een paar minuten volle bak. Dit resulteerde in een verschil van 2 punten op het scorebord.?
Eindstand wedstrijd: 69-71 voor de meiden uit Landsmeer.
 

Na een leuk, leerzaam, gezellig en vermoeiend weekend, reisden de meiden weer terug richting het mooie Twente. Trots!!❤

 

Categories: Nieuws