Het was even de vraag of de wedstrijd door zou gaan i.v.m. de vele besmettingen in Wageningen. Na overleg tussen beide teams, gaf Jolly Jumpers groen licht aan Sphinx om te komen.

Beide teams kennen elkaar van vorig seizoen. Studentenvereniging traint net 2 weken samen met een aantal nieuwe speelsters. De eerste score stond snel op het scorebord in het voordeel van Jolly Jumpers. Daar is ook alles mee gezet, want voor de rest was het eerste kwart niet heel spannend en gebeurde er weinig.  Stand na 1e kwart 14-6.

In het 2e kwart ging Sphinx in een zone verdediging staan, in de hoop om de dames van Jolly Jumpers te kunnen stoppen. Dit bleek niet het geval te zijn, want door de aanval die de dames hebben, werd de bal goed rond gepassed en vielen de schoten. Hierdoor werd de voorsprong een klein beetje vergroot.

Aan het eind van het 2e kwart wordt er afgesproken om even te kijken hoe de fullcourt press uitpakt, om zo de spelsnelheid te verhogen. Echter werd er door dames 2 de afspraak niet helemaal nagekomen. Ruststand 28-16 (14-10)

Na de rust in het 3e kwart lijkt het alsof de 1e helft een warming up was. De dames gaan als een speer over het veld. De defence zit redelijk dicht en er zijn veel steals. Met een 13-0 run (wat nog doorloopt in het 4e kwart) is de stand na het 3e kwart 52-29 (24-15)

Van vermoeidheid bij Jolly Jumpers is nog geen sprake. Sphinx staat weer in een man to man defence, maar dat weerhoudt dames 2 er niet van om de basket te blijven opzoeken. De defence staat als een huis en Sphinx heeft zichtbaar moeite om te scoren. Met nog een laatste 8-0 run is de wedstrijd voorbij. Eindstand 71-33 (19-4)

De volgende wedstrijd speelt dames 2 op vrijdag 25 september om 21.00 in het Diekman in Enschede.

Categories: Nieuws