Na de eerste twee wedstrijden gewonnen te hebben, gaat dames 2 van Jolly Jumpers op bezoek bij Amical. Vrijdag avond is normaal een trainingsavond, schakelen naar een wedstrijdavond was even een dingetje. Toen eenmaal de bal omhoog gegooid was voor de sprongbal waren de knoppen om.

De sprongbal werd gewonnen en direct was daar de eerste score. De dames speelden tegen een man to man verdediging, heel anders werden de dames er niet van, want inmiddels spelen ze hun eigen spel en werken ze hard voor elke score. Amical had het zichtbaar lastiger met de defence en snelheid van Jolly Jumpers. Ze kwamen moeilijk langs de verdediging, wat natuurlijk het verdienste was van het harde werken vam dames 2. Dit was dan ook terug te zien in de stand na het eerste kwart 5-21 in het voordeel van Jolly Jumpers.

In het tweede kwart kwamen de dames in een dip. Het spel ging op en neer en er was veel balverlies. Het geluk was dat Amical haarzelf niet elke steal met een score wist te belonen. Door dit dipje kon Amical een klein beetje inlopen, maar de voorsprong was nog steeds voor dames 2.
Ruststand 17-39 (12-18)

Natuurlijk begon dames 2 het 3e kwart weer met een 0-0 stand. De eerste helft was dan wel gewonnen, maar als het spel zo ging als het 2e kwart, kon het nog wel eens spannend worden. Door deze gedachten stonden de dames weer gefocust op het veld. De verdediging stond als een huis. De dames van Jolly Jumpers geven enkel twee vrijeworpen en een driepunter weg. Er was nog een score gemaakt, maar deze werd afgekeurd, vanwege het fanatieke aanmoedigen van onze supporters. Dit mocht niet i.v.m. de corona regels. Hiermee zorgden ze ervoor dat de stand na het derde kwart 22-52 (5-13) was.

Dertig punten voorsprong, het moest wel heel gek gaan lopen, mochten de dames de voorsprong nig uit handen geven. Dames 2 speelden rustig hun spel in het vierde kwart. Er werd niet veel gescoord, maar Amical scoorde ook niet veel. Nadat het eindsignaal ging, was het weer tijd voor een winfie. Eindstand 31-60 (9-8).

Wij bedanken de supoorters die voor ons naar Enschede kwamen. Aan jullie aanmoediging lag het niet. Graag zien wij jullie op 3 oktober om 20.45 terug in sportcentrum De Vlaskoel. Dames 2 speelt dan tegen The Valley Bucketeers.

Categories: Nieuws