7 man sterk ging dames 3 afgelopen zaterdag richting Enschede om het op te nemen tegen Arriba. Voor dames 3 de 2e wedstrijd onder leiding van Marcel Nijmeijer.

Er was een kleine verbazing toen de speelsters zagen dat er op centercourt gespeeld moest worden. Na enkele technische mankementen kon de wedstrijd van start gaan. Fanatiek gingen de dames van start. Ze hebben veel steals, maar de eerste vrije layups werden gemist. Na een kleine peptalk kregen ze de smaak te pakken. De dames kwamen er al snel achter dat het centercourt nog wel eens in hun voordeel kon zijn. Stand na het eerste kwart 2-21

Arriba liep netjes de lijnen van de aanval, maar hadden het duidelijk lastig tegen de strakke defense van Jolly Jumpers. Echter wisten zij nu beter de basket te vinden dan in het eerste kwart. De dames uit Tubbergen speelden hun eigen spel en bij een steal werd er snel omgeschakeld, hierdoor kon de bal snel gepasst worden naar de speelster die al aan het rennen was. Het was mooi om te zien hoe iedereen in het team gevonden werd en haar kansen benutte met een mooie pass of score.
Ruststand 15-32 (13-11)

Na een goede warming up in de rust, was dames 3 er weer klaar voor. Iedereen was het erover eens dat er beter gespeeld moest worden dan in het 2e kwart. Tandje bij en snel omschakelen, om vervolgens te kijken voor de lange pass. De verdediging was sterk en er werd snel gespeeld in de aanval. Stand na 3e kwart 22-50 (7-18)

Nog tien minuten op de klok. Marcel stelt het doel om te gaan voor de 70. Iedereen stemt hiervoor in. Dit betekende wel, dat er met 5 man hard gewerkt moest worden. Dit werd door de dames dan ook gedaan. De laatste 3 minuten doen ze een conditionele check. Er wordt in een full court press verdedigd. Arriba wist hier geen antwoord meer op te geven. Dit harde werken resulteerde in een 0-20 run. Hard werken werd beloond. Eindstand 32-81 (10-31)

De volgende wedstrijd van dames 3, wordt 3 oktober gespeeld tegen dames 2 van ZAC Zwolle om 20.45 in sportcentrum De Vlaskoel.

Categories: Nieuws