Een wedstrijd zonder supporters. Bij de uitwedstrijden zijn de speelsters van dames 2 het enigzins gewend, maar een thuiswedstrijd is wel even wat anders. Nu moest er ook nog op “klein” veld gespeeld worden, doordat dames 3 tegelijk speelde. De wedstrijd werd gespeeld tegen The Valley Bucketeers uit Nijverdal. Voor de supporters was de wedstrijd live te volgen via facebook.

De sprongbal werd gewonnen, maar de eerste kans werd gemist. De dames leken enigzins van slag. De eerste score was dan ook voor de dames van The Valley Bucketeers. Al snel wist dames 2 hier een antwoord op te geven en ook voor hen ging de eerste bal door het netje. Te zien was dat dames 2 nog even in de vibe moest komen van een wedstrijd. Ze speelden immers nog niet hun eigen spel. Stand na het eerste kwart 12-12

Maarten stuurde de dames in het 2e kwart wederom het veld op. Het verschil was nu dat de vibe er wel was en vanaf de 1e seconden er als een team werd gewerkt. Er werden veel steals gemaakt en beloond met een score. Dit had maar liefst een run van 18-0 als resultaat. Tel daar de rest van de scores bij op en er stond een ruststand van 43-18 (31-6) op het scorebord.

Lichtelijk verbaast van het “opeens” grote verschil in score, stonden de dames weer klaar voor het 3e kwart. Dames 2 gaf weinig kansen weg. De kansen die ze weggaven, werden niet benut. De dames uit Nijverdal wisten één driepunter te scoren. Helaas voor hen, moesten zij daar genoegen meenemen. De dames van Jolly Jumpers ervaarden een chille en ongedwongen sfeer onderling. Echter bleven ze vechten voor elke bal. Stand na het derde kwart 63-21 (20-3)

Het was wederom duidelijk dat het gek moest lopen, zodat het nog spannend zou worden. De relaxte sfeer maaktte dat de dames uit Tubbergen rustig de aanval aan het spelen was en verschillende opties gingen spelen. Zo werd de bal een keer tegen het bord gegooid in de hoop dat iemand hem ving en iemand anders wist te scoren. Echter was dit een beetje onverwachts, waardoor het niet lukte, maar het idee erachter was goed. Ook de speelsters uit Nijverdal hebben het netje dit kwart vaker gevonden, waardoor de stand van het kwart zelf redelijk gelijk opging. Eindstand 83 37 (20-16)

Zaterdag 10 oktober om 17.45 speelt dames 2 de volgende wedstrijd. Zij nemen het dan op tegen de Kikkers uit Borne.

Categories: Nieuws