Kikkers, een jong team en “nieuw” in de dames conpetitie. Verrassend genoeg draaien ze bovenin mee en wisten ze net als dames 2 de voorgaande wedstrijden met ruime cijfers te winnen. Hoogstwaarschijnlijk zou het een spannende wedstrijd worden. Ondanks dat, reist dames 2 (maarliefst 20 minuten) af naar Borne. Toch was het even raar dat ze normaal de snelweg nog opmoeten en nu al op eindbestemming waren.

Vanaf het moment dat de scheidrechter de bal opgooiede tijdens de sprongbal, was de strijd om de gewilde 2 punten losgebarsten. Beide teams waren gebrand op de bal. Veel balverlies en steals tot gevolg. Uit eerdere wedstrijden is gebleken, dat het begin nooit het sterkste stuk is van dames 2. Na de time out is het dan ook afgelopen en wordt er door dames 2 basketbal gespeeld. Nam niet weg dat beide teams fysiek speelden en de scheidsrechters (te) veel toelieten. Kikkers besloot uit de fullcourt press te gaan, want jolly jumpers wist dit makkelijk op te lossen. Een kleine voorsprong voor de dames uit Tubbergen stond op het score bord na het eerste kwart.
Stand na het 1e kwart 13-22

Niet dat alle schoten vielen bij dames 2, want dan zou de stand er heel anders uit hebben gezien. Het leek erop alsof de bal er niet in wilde. Wanneer de speelsters van KIkkers een mogelijkheid tot fastbreak roken, namen ze die ook. Een snel team was het. Tel daar de, soms ietwat mazzel hebbende, scores bij de thuisspelende ploeg bij op en de voorsprong was weg. Beide teams gingen rusten met een stand van 32-33 (19-11).

Normaal zei Maarten het is weer 0-0 en we beginnen opnieuw. Nu hebben de speelsters dat niet gehoord, en terecht want het was een spannende strijd. Veel geduw en getrek onder de basket tijdens het rebounden, want de ballen vielen nog steeds niet. Halverwege het 3e kwart zijn de dames uit Tubbergen even de focus kwijt en kregen ze een aantal scores achter elkaar tegen. Hierdoor ontstond er een voorsprong van +7 voor de speelsters van Kikkers.
Stand na het 3e kwart 49-42 (17-9)

In eerder gespeelde wedstrijden was het een kwestie van het 4e kwart uitspelen. Nu was het anders. Het was zaak om de achterstand weg te werken en een voorsprong creëren. Focus houden en letterlijk vechten voor elke bal. Na het dipje in het 3e kwart, hebben de dames uit Tubbergen elkaar weer gevonden en stond er 1 team op het veld. Zij vochten voor elkaar en voor de bal. De defence stond goed en nog nooit zo belangrijke vrije worpen werden scorend afgesloten. De voorsprong was nu +5 voor jolly jumpers met nog één minuut op de klok. De druk is groot bij beide teams. Kikkers weet nog een keer te scoren. In de aanval verloren de dames uit Tubbergen de bal. Er werd nog een 3punt poging gedaan door Kikkers. Jolly Jumpers vloog naar de rebound en hield de bal in het team. De tijd was om en met eens stand van 58-61 (9-19), keerden de dames met de 2 gewilde punten naar Tubbergen.

Categories: Nieuws