Eindelijk is het dan zover. Na een enorm lange tijd géén wedstrijd gespeeld te hebben, stond er op zaterdag 30 januari een uitwedstrijd tegen Grasshoppers uit Katwijk op het programma.

Een wedstrijd in Katwijk, altijd lastig, maar er word niet zomaar gewonnen van de dames uit Tubbergen. Je ziet in de eerste helft duidelijk dat de Jumpers in het wedstrijdritme moeten komen. Er werd weinig gecreëerd in de aanval en je zag de spanningen en de zenuwenen terug op het veld. Er werd niet met pit gespeeld en dit was terug te zien in de ruststand. De Jumpers zoeken de kleedkamer op met een 47-18 ruststand.

In de kleedkamer werden de afspraken herhaald en energie overgebracht door coach Kieftenbeld. In de tweede helft laten de roodhemden goede dingen zien. Er wordt wat meer druk gezet in de defence, maar nog te weinig rebounds gepakt en daar maakt de thuisploeg gebruik van. In de aanval worden betere keuzes gemaakt en hierdoor komen er mooie scores tot uiting. Grasshoppers blijft maar gaan en daardoor zakt Jolly Jumpers in de eindfase weer iets in. Een verdienstelijke winst voor de dames uit Katwijk. Met een eindstand van 86-45 in het voordeel van Grashoppers, vertrekken de Tubbergse dames weer richting het oosten.

Een wedstrijd waarin er ritme, teamspirit en energie misten op het veld. Genoeg om dit mee te nemen in de voorbereiding naar de volgende wedstrijd. Op zaterdag 6 februari om 15.00 uur spelen de Jolly Jumpers een thuiswedstrijd tegen 4Consult/Binnenland. Helaas nog zonder ons publiek, maar de wedstrijd kunt u volgen via de livestream. Volg ons op facebook/instagram voor meer informatie en de livestream.

Categories: Nieuws