Een thuiswedstrijd voor de Jumpers op zaterdag 6 februari. Na het verlies van vorige week in Katwijk, hadden de dames uit Tubbergen weer frisse moed.

Om 15.00 uur werd er gespeeld tegen CBV Binnenland. De Jumpers speelden wat voorzichtig in het begin, begonnen meteen met een paar persoonlijke fouten. Hier maakt Binnenland goed gebruik van. De uitploeg vonden de gaten in de Tubbergse verdediging en aan de andere kant van het veld, wilden de ballen er niet in. Al hoewel de roulatie in de verdediging goed ging, waren de roodhemden steeds één stap te laat. Bij een ervaren team zoals Binnenland, moeten de Jumpers dat niet weggeven want dit wordt goed benut. De teams zoeken de kleedkamer op met een stand van 21-40 in het voordeel van Binnenland.

De Jumpers kwamen niet sterk de kleedkamer uit. Door een 0-7 run, loopt de uitploeg steeds verder uit. Coach Kieftenbeld neemt een time out en steekt de koppen weer bij elkaar. Er worden kansen gecreeërd, maar géén bal wil erin. De uitploeg maakt hier gebruik van en blijft scoren. De Jumpers doen alles wat ze kunnen om dichterbij te komen, maar de winst is door Binnenland zeker verdiend. De uitploeg wint met een 47-85 eindstand op het bord.

Een wedstrijd waarin de Jumpers zichzelf te kort doen en het te makkelijk weg geven. Dat wordt een week hard trainen en de koppen weer bij elkaar te steken. Volgende week staat er om 18.00 uur een wedstrijd tegen Lekdetec uit Bemmel op het programma. Deze wedstrijd is live te volgen via facebook (Jolly Jumpers).

Foto’s: Herman Zandhuis

Categories: Nieuws