Zondag 21 februari, stond de wedstrijd tegen de nummer 1, Dozy Den Helder, op het programma. Met een compleet team, goede moed en veel energie kwamen de roodhemden naar de sporthal toe.

Het eerste kwart moesten de meiden even inkomen, nadat de eerste 5 punten door het netje zijn gegaan bij Den Helder, komt Jolly Jumpers langzaam op gang. Na een goede aanval met een fantastische pase wordt aan de kant van Jolly de eerste punten binnen geschoten. Helaas is de stijgende lijn aan het eind van het eerste kwart, niet door te zetten. Hierdoor eindigt het kwart met 10 punten verschil in het voordeel van de uitploeg.

Het tweede kwart wordt gestart met een aanval uit het boekje, hier komt een driepunter uit waarbij gefloten wordt voor een fout. Dat betekent 3 vrije worpen en ze worden allemaal benut. Een goede start van het tweede kwart! De verdediging bij de roodhemden staat goed en er maken stops gemaakt, hierdoor komen de meiden steeds dichter bij. De teams zoeken de kleedkamer op met een stand van 26-31 in het voordeel van Den Helder.

Met een goed gevoel de kleedkamer in en met veel energie en goede moed er weer uit.

Dat is te zien, na 2 minuten spelen staat de uitploeg al op 5 teamfouten. De Jumpers vallen meer aan naar de basket en weten zowel de inside als outsidespeelsters goed te vinden. Ook Den Helder weet het netje te vinden, waardoor de stand gelijk op loopt. Het verschil is dan ook aan het einde van het 3e kwart 5 punten in het voordeel van de dames van de uitploeg.

De meiden van Jolly Jumpers stralen plezier uit en vechten als team. In het laatste en beslissende kwart moeten deze punten doorgezet worden. Iedereen boxt uit en pakt rebounds, iedereen valt aan en iedereen gunt elkaar de bal. Na bijna 3 minuten spelen wordt dat beloond, want de meiden komen voor het eerst op een voorsprong, 48-47. De roodhemden zijn aan, de Tubbergse dames bewijzen dan ook wat ze kunnen. Het gat van 1 punt loopt uiteindelijk op naar 12 punten en daarmee is de eindstand van de wedstrijd 70-58 in het voordeel van de Jumpers.

Dit betekend, de eerste winst voor Jolly Jumpers. Een spannende, belangrijke en verdienstelijke winst voor de Tubbergse toppers.

Aanstaande woensdag, 24 februari spelen de Jumpers om 20.30 uur, een thuiswedstrijd tegen de Martini Sparks uit Groningen. Natuurlijk is livestream weer aanwezig, dus moedig de meiden vanaf thuis aan, want dat heeft ook gisteren geholpen!

Categories: Nieuws