Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen de nummer 6, Utrecht Cangeroes op het programma. Met beide 2 winstpartijen zou het een leuke en belangrijke wedstrijd worden.
De meiden reisden af naar Utrecht met een goed gevoel en vertrouwen om de punten weer mee terug te nemen naar Tubbergen.

Voorafgaand aan de wedstrijd wisten de roodhemden wat te doen tegen een press en zone, helaas werd dat niet geuit in de eerste minuten van de wedstrijd. Na een vroege time-out van coach Kieftenbeld werden de Jumpers wakker geschut en begonnen te basketballen. Er werden goede aanvallen gespeeld en gezocht naar de open man, die wisten de meiden te vinden. Dit was ook af te lezen aan de score, want na het eerste kwart stonden de Jumpers al met 16 punten voor.

De roodhemden straalden veel plezier uit en speelden echt als een team. De press die de thuisploeg tegen de Jumpers zetten was goed op te lossen, waardoor er veel open kansen gecreeërd en benut werden. Beide teams gaan rusten met een stand van 27-49 in het voordeel van de roodhemden.

Jolly Jumpers ging de kleedkamer in met een ruime voorsprong. De wedstrijd was daarentegen nog niet gespeeld dus de Jumpers moesten gefocust blijven.

Beide teams beginnen slordig aan de tweede helft. Na 2 minuten spelen weten de Jumpers de eerste punten te maken na een mooie drive en goede back-door. Na 5 minuten spelen staat de thuisploeg al op 5 teamfouten waardoor de roodhemden regelmatig op de vrije worp lijn komen te staan. 85% van de vrije worpen worden benut, dus daarin doen de meiden een goeie zaak. Met nog 1 kwart te spelen is de stand op het scorebord 42-65.

In het laatste kwart werd er lekker gebasketbald, er zaten mooie aanvallen tussen die ook benut werden. Beide teams gaan redelijk gelijk op in de laatste minuten van de wedstrijd. Na 40 minuten spelen wisten de roodhemden te winnen met 55-83.

De punten zijn meegenomen naar Tubbergen, dit betekent de 3de winst op rij voor de dames van Jolly Jumpers. Aankomend weekend staat de uitwedstrijd tegen Binnenland op het programma. Hou onze media in de gaten voor de livestream!

Categories: Nieuws