Dit weekend stond er een uitwedstrijd tegen Binnenland op het programma voor de Jolly Jumpers. De Jumpers hopen de stijgende lijn voor te zetten van de afgelopen 3 wedstrijden.

Op het begin van de wedstrijd werd er veel heen en weer gelopen en het finishen naar de basket zat er bij beide teams nog niet in. Na een time-out werden de Jumpers wat georganiseerde in de aanval, maar gooiden wel 3 onnodige turnovers weg. Het eerste kwart ging gelijk op, het tweede kwart werd in gegaan met 2 punten achterstand voor de roodhemden.

In het tweede kwart lieten de Jumpers goed basketbal zien, er werden mooie aanvallen gecreërd en in de defense werden de afspraken nagestreefd. De meiden boxten goed uit en waren sterk in de rebounds, zowel aanvallend als verdedigend. Binnenland scoort dit kwart maar 11 punten. Beide teams zoeken de kleedkamer op met een stand van 30-34 in het voordeel van Jolly Jumpers.

Na de rust werden er een paar aanpassingen toegepast in de defence en aanval. Binnenland wist wat beter de gaten te vinden en dit uitte zich in scores. De thuisploeg zette meer druk en daar hadden de roodhemden wat moeite mee. Bij de Jumpers werden de aanvallen wat choatischer en scoorden te weinig. Dit kwart werd afgesloten met 7 punten verschil in het voordeel van Binnenland.

In het laatste kwart ging het gelijk op. De Jumpers kwamen beter door de druk van Binnenland heen. Binnenland pakte wel meer aanvallende rebounds, wat 2e kansen creërden en zeker niet nodig was. Uiteindelijk was het alles of niets, maar helaas uitte dit niet in een winst in Barendrecht. Jolly Jumpers verliest met 72-62 van Binnenland.

Een wedstrijd waarin Jolly Jumpers sterk speelden en lieten zien dat ze in de top mee kunnen draaien. Veel tijd om te balen is er niet want aankomende woensdag, 10 maart, staat er een uitwedstrijd in Groningen gepland. Er wordt om 19.30 uur gespeeld tegen de Martini Sparks. De livestream wordt z.s.m. gedeeld op onze social media.

Categories: Nieuws