Jolly Jumpers begon niet scherp aan de wedstrijd. De verdediging stond niet stevig, waardoor Triple Threat aan het begin van het kwart veel kon scoren. De Haarlemse dames maakten een run van 0-8. Na een time-out van coach Kieftenbeld werden de Jumpers weer wat feller. De verdediging stond beter en de aanval was veel georganiseerde. Hierdoor kwam Jolly Jumpers meer aan het scoren en eindigde het eerste kwart in 21-18 voordeel.

In het begin van het tweede kwart ging het gelijk op. Op een gegeven moment ging Jolly Jumpers meer stops maken in de defence en hier creëerden de Tubbergse dames mooie aanvallen uit. De roodhemden zijn zowel aanvallen als verdedigend erg sterk onder het bord. Dit leidde tot een verdiende voorsprong. Ruststand: 51-40.

Beide teams kwamen sterk de kleedkamers uit. Na twee driepunters van de uitploeg kwam Triple Threat dichterbij. Er werd aan beide kanten fouten gemaakt en streng gefloten. Uiteindelijk werd er door de roodhemden meer dreiging gezocht aanvallen. Dit werd goed uitgespeeld waardoor er makkelijke scores tot stand kwamen. Toch wist TTT stand te houden waardoor het derde kwart eindigde met 65-63 in het voordeel van Jolly Jumpers.

Het laatste kwart begon erg spannend. Bij allebei de teams was de wil om te winnen en dit was te zien op het veld. Beide teams kwamen in foutenlast, het was een spannend en lang laatste kwart. De Jumpers speelden georganiseerde aanvallen en speelden slim met de tijd. Maar Triple Treat is een team dat blijft gaan en blijft scoren. Jolly Jumpers speelt de wedstrijd uit en wint van Triple Treat uit Haarlem. 90-83 eindstand.

Volgende week zondag staat er om 18.45 uur een thuiswedstrijd gepland tegen Cangeroes uit Utrecht. Een week géén midweekse wedstrijd en focussen op de training. De livestream komt op de facebookpagina van Jolly Jumpers te staan.

Categories: Nieuws