Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen Thriple Threat op het programma. Een totaal nieuwe sporthal voor de meiden waar ze zich erg op verheugden.

Na een iets langere warming-up ivm problemen met de livestream kon de wedstrijd starten. Helaas waren de eerste minuten voor de thuisploeg. Met een run van 8 punten loopt Triple Threat uit, een vroege time-out van coach K kan dan ook niet uitblijven. Na een aantal goede stops in de defence en mooie aanvallen komen de Jumpers weer dichterbij. Het eerste kwart eindigt met 15-12.

In het tweede kwart zijn beide ploegen aan elkaar gewaagd. De bal gaat heen en weer, zowel de Jumpers als de Haarlemmers weten het netje te vinden. De roodhemden vooral door de bal inside te spelen, Thriple Threat vooral vanaf de buitenkant. Beide teams gaan rusten met een stand van 27-26 op het scorebord. De Jumpers hebben geen controle over de wedstrijd en dat is het belangrijkste wat er in de rust gecommuniceerd wordt, de meiden moeten controle krijgen en spelen met elkaar.

In de eerste minuten van de tweede helft gaat dat goed. Er werd gevochten als team en dit resulteerde in een voorsprong van 7 punten. Thriple Threat stopt de flow van de Tubbergse dames en gaan in de tegen aanval. De Jumpers hebben hier zo snel geen antwoord op, daardoor is het verschil terug naar één punt.

Beide teams gaan een pannend 4e kwart in, alles is nog mogelijk. De eerste 2 minuten gaan gelijk op, maar dan zetten de dames van Thriple Threat het gaspedaal er even op en lopen ze uit tot 8 punten. Even weten de Jumpers nog terug te komen, maar de winst zat er niet in vandaag. De wedstrijd eindigt met een stand van 64-52. Thriple Treat wint verdienstelijk, de Jumpers kunnen terug kijken naar een wedstrijd waarin ze zichzelf te kort doen.

Volgende week staat de laatste reguliere wedstrijd van de competitie op het programma tegen de nummer 4, Grasshoppers uit Katwijk. Hou de link voor de livestream in de gaten op de social media.

Categories: Nieuws