Dit weekend stond de laatste reguliere wedstrijd op het programma tegen de nummer 4. Een belangrijke wedstrijd voor de stand was het niet, maar om er een goed gevoel aan over te houden zo voor de play offs was wel belangrijk, dus met de volle 100% er tegen aan. 

Al snel zag iedereen dat het een snelle wedstrijd was, snel spel en veel heen en weer rennen werkte in de eerste paar minuten in het voordeel voor de meiden uit Katwijk. Nadat er in de eerste minuten al een klein gaatje was geslagen door de uitploeg, wisten De Jumpers de aansluiting in het eerste kwart niet meer te vinden. Tot aan de laatste paar minuten, toen kwamen de roodhemden even op gang, met een aantal scores achter elkaar werd het verschil uiteindelijk nog maar 5 punten na kwart 1. 

Helaas konden de Tubbergse meiden die lijn niet doortrekken in de eerste minuten van het tweede kwart. Wel ging het gelijk op, beide ploegen wisten het netje te vinden. De roodhemden speelden leuke aanvallen alleen wisten zich daarin niet te belonen. Dat gebeurde bij de Katwijkse formatie wel en breidden de stand daardoor uit. Eindstand eerste helft 34-45. 

De Jumpers gingen de kleedkamer in met een achterstand van 11 punten. Het gat is dan ook nog

goed te overbruggen in de tweede helft.

En dat bleek, want gelijk na de rust stonden de meiden er. Al na anderhalve minuut greep de coach van grasshoppers in met een time-out. Maar met veel energie en vechtlust kwamen de roodhemden dichter en dichter bij. Na 9 minuten spelen stond er dan ook een verdiende gelijke stand op het bord. Het kwart eindigt uiteindelijk in 52-54. 

De roodhemden zijn weer terug in de game. Maar kan de thuisploeg dat volhouden? Helaas doet de uitploeg de eerste minuten wat terug en loopt het wat uit. Het verschil is dan gemaakt, de Jumpers komen nog even terug tot 3 punten maar dat was niet genoeg. De punten gaan helaas mee naar Katwijk. Eindstand 64-71. Een goede laatste wedstrijd voordat de Jumpers de Play offs ingaan. 

Aanstaande dinsdag om 20.30 uur staat de eerste play off wedstrijd op het programma tegen Lekdetec uit Bemmel. De eerste wedstrijd wordt gespeeld in Bemmel, hou de social media in de gaten voor de link van de livestream. Moedig de meiden aan vanuit huis!!

 

Categories: Nieuws