Afgelopen woensdag stond de eerste play off wedstrijd op het programma tegen de nummer 3, Lekdetec uit Bemmel. Voorafgaand aan de wedstrijd hadden de meiden veel vertrouwen naar elkaar uitgesproken.

Dat was te zien in de wedstrijd, want het eerste kwart ging het gelijk op. De meiden speelden als een TEAM en wisten goed de basket aan te vallen. Eindstand eerste kwart 21-18 voor de meiden van Lekdetec. 

Met maar 3 punten achterstand het tweede kwart ingaan, was er natuurlijk niks aan de hand aan de kant van de Jumpers. De verdediging stond goed en de meiden maakten stops. De aanval blijft goed lopen en na 5 minuten spelen staan er al 5 teamfouten op het bord stonden aan de kant van de uitploeg. De roodhemden maakten daar goed gebruik van door veel aan te vallen en stonden regelmatig op de vrijeworp lijn. Dik verdiend lopen de roodhemden dan ook met een voorsprong de kleedkamer in. 37-39 voor de Jumpers. 

Als een team blijven spelen en vechten voor alles was the key. De energie vast houden en lekker blijven spelen. Een mooie driepunter in de eerste aanval na rust was natuurlijk een voor de Jumpers. Er werd zelfs even een gat van 7 punten gecreëerd na mooie aanvallen, maar ook een sterke verdediging. De Tubbergse dames weten dit hele kwart stand te houden en heeft ook nog steeds een voorsprong van 4 punten bij het ingaan van het laatste en beslissende kwart. 

Helaas scoorde de uitploeg de eerste 5 punten waardoor de roodhemden even op een achterstand kwamen, maar wederom gaven de roodhemden niet op. Want de Jumpers komen al weer snel op een voorsprong van 4 punten. Deze voorsprong houdt heel lang stand, maar met nog 1,5 minuut te spelen krijgt de uitploeg een and-one en maken Lekdetec nog een driepunter. Deze achterstand kunnen de Jumpers helaas niet meer ombuigen. De meiden van Lekdetec winnen met 74-69 van de Tubbergse meiden. 

Aanstaande donderdag om 20:30 uur staat de tweede wedstrijd van de play offs alweer op het programma. Kop op en on to the next. Check de livestream op de social media van Jolly Jumpers.

Categories: Nieuws