Vorige week lieten wij u weten dat Richard Steggink helaas stopt met het coachen van ons U18 team. Dit team gaat overigens aankomend seizoen in de U21 Eredivisie spelen. Dit is het hoogste niveau van de jeugdcompetities. Jolly Jumpers is trots om weer terug te zijn op het niveau van een aantal jaar geleden. Volgend seizoen speelt er dus een seniorenteam (Dames 1) en een jeugdteam (VU20) op het hoogste niveau in Nederland. Dit is naast een hele prestatie, ook een mooi affiche voor de sport in Tubbergen en omgeving.

Nadat Richard Steggink bekend maakte te gaan stoppen, is er op zoek gegaan naar een nieuwe coach en assistent. Na goede gesprekken met de club, zijn beiden gevonden. Anna Steggink neemt het stokje over van haar oom Richard en Pien Nijhuis gaat Anna hierbij assisteren. Anna en Pien spelen zelf in Dames 1 en dus ook op het hoogste niveau. Beide dames kunnen hun eigen ervaringen en tips overbrengen op de speelsters van VU20.

Anna zocht een uitdaging in het coachen. Anna is al een aantal jaar actief als trainer en coach bij verschillende jeugdteams binnen Jolly Jumpers. De speelsters in VU20 heeft Anna al eens mogen assisteren toen dit team nog in de VU18 speelden. “Ik wilde graag hoger op in het coachen. Deze meiden zijn samen een leuk stel en willen voor elkaar door het vuur. Dat maakt het zo leuk om met deze groep te werken”.

“Voor de meiden wordt het een leerzaam seizoen. We zullen niks kado krijgen en moeten ontzettend hard werken, maar daar heb ik het volste vertrouwen in.” aldus Anna Steggink. Niet alleen voor de speelsters wordt het een leerzaam seizoen, maar ook voor Anna zelf i.v.m. haar leeftijd. Toch weten Anna en de speelsters goed wat de verdeling is binnen het team. Zodra Anna de hal in loopt is ze voor de meiden de trainer/coach. “Op het veld is dit ook goed te merken. Of nouja, eigenlijk niet. De meiden weten dat ik trainer/coach ben. Ze weten wat wij als team willen en zullen hier hard voor gaan werken” zegt Anna.

Er gaat dus gespeeld worden in de U21 eredivisie. Dit is een grote stap, maar Jolly Jumpers hoort hierin thuis. “De ontwikkeling van de speelsters staat dit jaar voorop, maar wij hopen ook om voor verassingen te gaan zorgen aankomend seizoen.” vult Pien Nijhuis aan.

Pien Nijhuis wordt de assistent van Anna. Pien heeft de afgelopen jaren wat jeugdteams ondersteunt en vanuit daar is de samenwerking met Anna ook ontstaan. Anna zocht iemand waarmee ze goed kan communiceren en samen op een lijn zitten. Anna benaderde hiervoor Pien en na enig overleg werd het definitief. “Communicatie is belangrijk tussen coaches, ik merkte dat Anna en ik meteen die klik hadden en elkaar meteen al aanvulden.” Beide dames krijgen op de achtergrond hulp van Wim van Ek en ook Richard Steggink blijft hier en daar betrokken bij dit team.

Petra Kramer heeft laten weten wederom als teammanager het team te ondersteunen. Hierdoor staat er een mooie staff naast de speelsters van de VU20.

Een mooie uitdaging voor ons VU20 team waar wij de volste vertrouwen in hebben! Wij wensen VU20 en staff heel veel succes komend seizoen en natuurlijk völle wille!

Categories: Nieuws